Beauty / Haar
Haar

Is slapen met nat haar schadelijk?

Wel wassen, niet te vaak wassen, twee keer achter elkaar wassen, 's ochtends wassen, 's avonds wassen... Er blijken nogal wat ongeschreven regeltjes te kleven aan het wassen van je haar. Sommige regeltjes blijken inderdaad te kloppen en anderen zijn klinkklare onzin. Zo hoorden we laatst dat het slecht zou zijn om met nat haar te slapen. Tijd om uit te zoeken of dit waar is. 

Is slapen met nat haar slecht?

Laten we je maar meteen het antwoord geven: slapen met nat haar brengt géén schade toe aan het haar. Hoera! Wel kun je beter met je haar los gaan slapen als het nat is, want nat haar in een strakke staart of knot kan ervoor zorgen dat je haar afbreekt, en dat willen we niet hebben. Heb je het toch liever uit je gezicht? Dan kun je beter een zijden sjaal ombinden of je haar losjes vlechten.

Wel een nadeel: helaas kan het slapen met nat haar er wel voor zorgen dat je coupe er pluizig uitziet. Wil jij dus én 's avonds douchen én een lekkere coupe hebben? Dan kun je beter je haar even (deels) laten drogen voor je in bed stapt. En een goede olie doet overigens ook wonderen.