De bad hair day verpest 26 jaar van ons leven

Haar door Vera
Een bad hair day is dé frustratie van elke vrouw. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde vrouw zo?n 26 jaar van haar leven rondloopt met een onhandelbaar kapsel. Dit komt uit op ongeveer drie bad hair days per week.

 ?Arggggh? Hoezo kan mijn haar nou nooit eens zitten zoals ik het wil?? Veel vrouwen worden regelmatig wakker met een dode vogel op hun hoofd. Maarja, wat doe je er aan? Op zo?n moment scheer je je hoofd het liefste kaal of blijf je thuis met de gordijnen gesloten.

Uit Brits onderzoek onder 2000 vrouwen is gebleken dat de gemiddelde vrouw 156 dagen per jaar te maken krijgt met vet en onhandelbaar haar. Dit is op basis van een gemiddelde levensverwachting van 63 jaar ongeveer - wow - 10.000 keer een bad hair day.  


Humeurig

Natuurlijk worden we er ook niet vrolijker op: een bad hair day maakt ons minstens één uur per dag humeurig of zelfs depressief. Op zo?n moment zijn wij dus alles behalve het zonnetje in huis! Eén op de twintig vrouwen werd zelfs door haar knorrige gedrag al eens gedumpt of ontslagen, en één op de vijf vrouwen mist regelmatig haar bus, tram of trein door haar bad hair day.

Geen date
Driekwart van de ondervraagde vrouwen weigert om op een bad hair day haar huis te verlaten. Eén op de tien vrouwen annuleerde zelfs eens een date door slecht zittend haar! Op zo?n moment kunnen vriendinnen ook het beste maar uit de buurt blijven, want dan willen de vrouwen hen ook niet onder ogen komen. Dit terwijl zij waarschijnlijk op dat moment precies hetzelfde probleem hebben?

Wat doe jij als je een bad hair day hebt?