Haarinspiratie: 10x knetterknappe knotten

Haar door Kimberly
Soms heb je gewoon off-dagen. Oorzaken kunnen zijn: een out of the blue gebergte op je kin – ‘wát is er vannacht gebeurd?’ of een mega bad hair day. In dat laatste geval wil je niets liever dan de boel lekker omhoog steken. En dat kan!

Want het is weer hóógste tijd voor een portie haarinspiratie. O ja? Ja. Vandaag op het programma: de knot. Kleine knotjes, grote knotten, rommelige knotten, donutknotten; ze zijn er in alle soorten en maten. Wij verzamelden de leukste kiekjes voor fijne inspiratie. Let’s go! 1. De Draai je Fraai-knot
Pak al je haar samen en draai het geheel een aantal keer rond. Vervolgens vorm je er een - excusez moi - drol van. Bind het samen met een elastiekje of gebruik een klemmetje (beter voor je haar!) om het geheel bij elkaar te houden. 


2. De Draai je Fraai-knot (deel 2)

Exact zoals het hier bovenstaande, maar dan een niveautje lager. 


3. De Draai je Fraai-knot (deel 3)

Óf een niveautje opzij.


4. Lekker Hipster-knot 

Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om compleet op de hipstertour te gaan en een semi-knot in je haar te frummelen. 


5. Di Da Donut-knot
Behalve een haardonut, heb je veel speldjes en haarlak nodig. Maak allereerst een staart. Steek vervolgens jouw staart door het gat van de donut en ‘leg’ deze op je hoofd. Wikkel vervolgens ál je haar om de donut heen zodat je ‘m niet meer kunt zien. Tot slot draai je de rest van je haar om de donut. Gebruik nu nog een elastiekje en eventueel wat haarspeldjes om de boel op zijn plek te houden, et voilà!


6. De Doe Maar Wat-knot
Je hebt nodig 1) haar en 2) een elastiek. Behoeft geen verdere uitleg, denk ik zo. 


7. De Als Niks Meer Gaat-knot
Heb je een vette kuif van hier tot Tokyo en zit je met je hánden in het haar - vanwege die bad hair day van je? Pak een sjaaltje en knoop deze om je kopf. Altijd handig! 


8. De Gecompliceerde knot 
Ja. En dan bestaat er natuurlijk nog altijd zoiets als dit, maar jij en ik weten allebei dat dát ‘m niet gaat worden. Maar goed, maar goed: give it a try! Dan kun je altijd nog voor nummertje zes kiezen. 


9. De Knoop-knot 
Wie niet waagt, wie niet wint. 


En onthoud: als het zelfs Henkie lukt om zijn vacht in een fraaie knot te draaien, lukt het jou al helemaal. Beat that bad hair day! BAM! 


Welke knot ga jij proberen?