Zalon, de personal shopping service van Zalando

Fashion door Commerciële Redactie Ze.nl

Personal shopping door een professionele stylist, en dit helemaal gratis? Dat kan nu bij Zalon. Een professionele stylist stelt speciaal voor jou een outfit samen aan de hand van een (letterlijk) op maat gemaakt persoonlijk profiel. Deze nieuwe service is van Zalando en hebben wij maar al te graag eens geprobeerd. Hierbij onze bevindingen. 

 

PROBEER NU GRATIS DE ZALON BOX ]

 

Allereerst, wat mag je verwachten van Zalon?

  • Persoonlijk stijladvies door een echte stylist (super leuk!)
  • Verschillende outfits in 1 box
  • Kleding passen op je gemak
  • Jij bepaalt het budget
  • Achteraf betalen, je betaalt alleen wat je houdt
  • Kosteloos retourneren, zonder verplichtingen

Het online style profiel aanmaken

Het aanmaken van je profiel op Zalon is niet moeilijk. Je krijgt vragen over: je huidige stijl, budget, je maten en merken. De vragen zijn met name gericht over wat je in het dagelijks leven draagt. Wat erg prettig is dat er ook vragen worden gesteld over wat je niet draagt. Wel zo handig. 

De antwoorden kies je aan de hand van afbeeldingen en daarna selecteer je de merken die je leuk vindt. Bij elke vraag kun je eventueel een extra toelichting geven. Heb je jouw styleprofiel compleet, dan sla je het op. Daarna worden er nog een aantal korte vragen gesteld en vervolgens kun je kiezen uit een persoonlijke stylist die voor jou aan de slag kan gaan. Volledig afgestemd op jouw budget!

Jouw stylist…

Aan de hand van de ingevulde vragen, kun je een keuze maken uit een aantal stylisten. Je ontvangt de gegevens van de stylisten en kan hun stijl en eerdere outfits bekijken aan de hand van foto’s. Daarna kies je de stylist die jou persoonlijk gaat stylen. Indien je dat wilt, neemt de stylist van Zalon contact met je op om je wensen nog eens goed door te spreken. Dit is niet verplicht, want jouw stylist kan ook aan de hand van je styleprofiel aan de slag! Je kunt de box dus ook gewoon direct bestellen.

Het telefoongesprek met de stylist is enorm leuk, gezellig en ook langer dan ik had verwacht. Mirjam (mijn stylist) kwam met goede vragen over mijn stijl van kleden en gaf ook nog een aantal tips en was erg geïnteresseerd in mijn huidige stijl en interesses. Al met al een leuk en prettig gesprek. Ik denk dat het in combinatie met het online styleprofiel en keuzes die ik op de site heb gemaakt, wel goed gaat komen. 

De Zalon-Box is binnen!

Binnen een paar dagen had ik de Zalon-box binnen! Een mooie grote box en vol met kleding. Het openmaken van de Zalon-box is echt een feestje. Wat mij direct opviel, was dat in de box alles supernetjes en erg verzorgd was gepresenteerd. Bij de box zat een persoonlijke brief van “mijn” stylist Mirjam. In deze brief geeft zij tips en uitleg over de outfits die zij had samengesteld. In de box zaten twee outfits om te passen. Erg spannend, want ik ben (super) benieuwd naar de keuze van de stylist.

De stylist heeft echt aandacht besteed aan de outfits en er zaten voor mij verrassende keuzes tussen. Items die ik zelf echt nooit zou hebben gekocht, stonden mij eigenlijk enorm leuk. In de box zaten de volgende outfits: voor de zomer een jurkje met kort kleurrijk vestje en enkellaarsjes voor een stoer effect. Een meer comfi outfit met broek, lekker shirtje en gympen eventueel af te maken met een net vestje zodat het geheel iets netter is. In de box zat ook een mooie zomerjas die op beide outfits goed staat. Meerdere combinaties waar ik duidelijk mijn stijl in zie, maar nog nooit op deze manier heb uitgezocht. Verrassend en leuk.

Retour? Items worden kosteloos opgehaald! (waar jij maar wilt!)

De service van de personal stylist is kosteloos en zeker het proberen waard. Je betaalt alleen de items die je wilt houden en de rest (of alles) wordt kosteloos bij je opgehaald. Je ziet duidelijk dat er een grote webshop als Zalando achter zit, want de box en het bestelproces zijn tot in de puntjes goed verzorgd. 

Conclusie

De samenwerking verliep heel erg prettig. Bovendien kun je er voor zowel man als vrouw terecht en was het persoonlijk contact erg aangenaam. De stylist leert jou kennen en kan daardoor een goede box voor je samenstellen. Bovendien kijken ze naar kwaliteit en gaan ze mee met de laatste trends. De mogelijkheid dat je kan aangeven dat je de kleding voor casual, een feestje of iets anders nodig hebt vind ik ook erg handig. 

Ik vind in ieder geval het idee van de service geweldig. Je wordt geholpen door een echte stylist en betaalt daar helemaal niets voor! Je krijgt de kleding thuisgestuurd waarna je de mogelijkheid hebt om deze te passen. Is het niks? Dan is kosteloos terugsturen natuurlijk altijd een mogelijkheid.

Ook kosteloos proberen?

Wil je ook een outfitbox van Zalon uitproberen? Bestel de box dan via onderstaande link en laat je verrassen! Bevalt de outfit je niet? Dan haalt Zalando de box bij je op (waar je maar wilt) en betaal je helemaal niets! Inderdaad dus het gemak van Zalando, zoals op de website staat vermeldt. Je betaalt pas achteraf en alleen wat je graag wilt houden. Wat je niet bevalt, stuur je gewoon kosteloos terug! Hiervoor doe je de artikelen in de meegeleverde box. Vervolgens wordt deze op een door jouw aangegeven dag en tijdstip opgehaald. Mocht de outfit of een ander artikel je bevallen, dan wordt deze achteraf bij je in rekening gebracht.  

WIL JIJ OOK DE ZALON-BOX PROBEREN? ]

Zalon zou je eens kunnen proberen als je toe bent aan een nieuwe outfit voor de zomer of een feestje. Ik ben benieuwd wat jullie van deze service vinden! Ik heb binnenkort een bruiloft en ga dan zeker weer gebruik maken van de Zalon box. Ik ben benieuwd wat Mirjam dan voor mij bedenkt!