Halleluja: Ben & Jerry?s gaat bier brouwen!

Fashion door Rosanne
Wij hebben het allerleukste nieuws wat je vandaag gaat tegenkomen: er komt een biertje van ons favoriete ijsmerk! Niet mauwen maar bier brouwen!, is wat Ben & Jerry’s gedacht moet hebben. Benieuwd welke? Lees dan verder.

Pas presenteerde Ben & Jerry’s nog hun verrukkelijke nieuwe smaken met een unieke cookie core in het midden. Wij dachten dat het niet beter kon worden, maar het is echt zo. Er komt een biertje in samenwerking met New Belgium, een Amerikaans biermerk. Dat de ijsfabrikant nu voor een heerlijk biertje produceren kiest, is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar ja, bier en ijs, wie houdt er nu niet van die combinatie? Ben en Jerry’s? Bier en Jerry’s zul je bedoelen!


Wanneer?!

Deze herfst zullen de Salted Caramel Brownie Brown Ale-biertjes in de winkel liggen. Een biertje dus met de smaak van een brownie met gezouten karamel. Wij zijn fan! Het na verwachting heerlijke goedje bevat 6,3% alcohol en wordt verkocht in pakjes van zes flesjes. Maar Ben en Jerry’s zou zichzelf niet zijn als het merk het niet zou doen voor het goede doel.

Protect Our Winters

De winst van de browniebiertjes gaat naar de Protect Our Winters-organisatie die zich inzet tegen klimaatverandering in de bergen. Het is nog niet bekend of de biertjes ook naar ijs zullen smaken. New Belgium laat weten dat de details van het project nog in ontwikkeling zijn. Wij vragen ons af of ze misschien een nog grotere verrassing voor ons in petto hebben.


Kinderen

Hoewel wij lyrisch zijn over de B&J-biertjes, is niet iedereen weg van het idee. De Amerikaanse waakhond Alcohol Justice is namelijk bang dat het voor kinderen nog aantrekkelijker wordt om een drankje te pakken. Ze vrezen dat het als logisch wordt gezien dat na ijs, bier de volgende stap wordt, meldt The Huffington Post.

Terwijl we wachten op het nieuwe biertje, eten wij alvast de nieuwe koekjessmaken; Speculoos? Specu-love, Utter Peanut Butter Clutter en Whata Lotta Chocolate. Omnomnomnom.

Wat vind jij van het nieuwe biertje?