Op deze 6 dingen moet je letten als je een nieuwe auto koopt

Fashion door Rosanne

Laat jij het kopen van een nieuwe auto ook maar aan je vent over? Met deze tips hoeft dat niet meer! Neem het stuur in eigen hand en scheur naar de dealer. Die heeft vele leuke, vlotte auto’s staan, zoals de nieuwe Opel Corsa.

Je wilt een nieuwe auto kopen, maar je hebt geen idee waar je op moet letten. Daarom geven wij je een spoedcursus stijlvolle racewagen kopen. Zelf zijn we dol op Duitse auto’s, omdat ze zo veilig zijn en niet snel kapot gaan. Maar om het betaalbaar te houden zijn we vooral fan van Opel en nemen daarom de nieuwe Opel Corsa als voorbeeld. Waar moet je op letten?


1. Welke opties de auto heeft

Heel fijn om een mooie auto te hebben, maar als airco betekent dat je de raampjes moet opendraaien, word je daar echt niet blij van. Het is ook fijn als je nieuwe ride cruisecontrol en climacontrol heeft. Maar er is een reden dat wij zo fan zijn van de nieuwe Opel: de Advanced Park Assist-optie ziet zelf parkeerplaatsen én parkeert automatisch in. Wij zijn, net als een groot deel van vrouwelijk Nederland, niet erg goed in parkeren en daarom is deze optie de hemel voor ons.

Deze ‘slimme auto’ is daarnaast voorzien van een IntelliLink-infotainmentsysteem met 7-inch-touchscreen wat volledig is te personaliseren. Het systeem praat zelfs met je smartphone! Verder kun je als Corsa-rijder verschillende apps downloaden die het navigeren makkelijker maken. Mooi, want kaartlezen was ook al niet ons ding. Met de apps kun je ook nog eens afstemmen op meer dan 70.000 internetradiostations om je favoriete muziek of programma te beluisteren. We like!

2. Hoe zuinig hij is

Het is belangrijk dat je auto goed is voor het milieu en voor je portemonnee. Een van de belangrijkste onderdelen van de vernieuwde Opel Corsa is de gloednieuwe driecilinder-turbobenzinemotor met balans-as. Zegt je niks hè? Het komt erop neer dat hij superzuinig is en dat is altijd prettig voor je portemonnee (en het milieu)! Door de zogenoemde balans-as spint hij als een kitten, produceert hij weinig geluid en trilt hij nauwelijks. Voeg daar de zesvernellingsbak aan toe en hit the road in style! Auto’s met zes versnellingen maken minder toeren dan normale auto’s met vijf versnellingen en minder toeren betekent zuiniger.


3. Wil je rijden in de stad of op het platteland?

Voor de stad is het fijner om een kleine auto te hebben en voor het platteland is het belangrijk dat hij zuinig is, omdat je veel kilometers maakt. De nieuwste 3-deurs- of 5-deurs-Opel Corsa met opvallende grille, koplampen met led-rijverlichting en het lijnenspel op de flanken, valt lekker op. Zowel in de stad als het platteland. Vooral de led-verlichting is handig in de polder, zodat je alles goed kunt zien. Maar omdat het zo’n compact autootje is, kun je er ook uitstekend mee overweg in de stad.
 
4. Welke kleur je moet kiezen
Zwarte auto’s trekken warmte aan terwijl wit warmte eerder afstoot. Gewoon rood kan nog weleens snel verbleken in de zon. Grijs is natuurlijk maar wat saai en je wilt wel dat jij en je nieuwe auto opvallen. Onze IT-car is beschikbaar in flashy vlammend rood, nachtblauw of peppermint green. De nieuwste en hipste kleuren van het moment!


5. Hoe betrouwbaar het merk is

Niet elke auto heeft de beste reputatie –*kuch Fiat*, maar daar hoef je je met een Opel geen zorgen over te maken. De Opel Corsa is een bestseller: in 32 jaar werden van de 4 voorgaande generaties 12,4 miljoen exemplaren verkocht. Eind dit jaar rolt de nieuwe Corsa van de 5e generatie van de band!

6. Hoe veilig de auto is

Veiligheid is superbelangrijk als het om een auto gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je net als wij vaak met huisdieren en kinderen in de auto zit, is het nooit slim om hierop te bezuinigen. Hoe fijn is het dan als je auto met je meekijkt? De speciale Opel Eye-camera aan de voorkant van de Corsa zorgt niet alleen voor afstandsindicatie, maar heeft onder meer ook een waarschuwingssysteem voor dreigende aanrijdingen. Kun jij veilig de weg op. 

De Opel Corsa is bij de dealer verkrijgbaar vanaf € 13.995.