Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

11 x De vreemdste wetenschappelijk bewezen gezondheidstips ooit

Onder het mom van raar maar waar, zijn wij het internet afgestruind naar de meest opvallende gezondheidsonderzoeken ooit. Dus in de naam van je eigen gezondheid: verander je naam, geef jezelf een Big O en kom te laat op je werk!

Lees meer in onze galerij

1/2 -

1. Verkort je naam

Heet jij Zoë Iris Emma Keizer? Slecht nieuws voor jou, Z. I. E. K. Verander maar heel gauw je naam, want uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen wiens initialen ‘negatief’ zijn minder lang leven. Is jouw naam bijvoorbeeld afgekort B. L. I. J., dan kun je wel drie jaar langer leven. Tja, wij verzinnen het ook niet…

2. Kies het eerste hokje

Vraag je je ook altijd af welk toilethokje in een openbare setting het minst smerig is? Onderzoek toont aan dat je het beste de eerste kan kiezen. De meeste mensen zoeken toch de privacy op en gaan voor een hokje verderop. Het eerste toilethokje wordt daarom het minst vaak gebruikt en is daarom waarschijnlijk het meest hygiënisch.

3. Doorspoelen met de wc-deksel dicht

Wil je thuis het aantal rondvliegende poep- en pies-bacteriën beperken? Spoel dan je toilet door met de deksel naar beneden. Logisch, toch?!

4. Laat je schaamhaar staan

Een flinke pluk dons boven je flamoes wordt tegenwoordig als ‘not done’ en ‘vies’ gezien. Weet je wat pas vies is? Een infectie… Haar down under zou ervoor zorgen dat bacteriën minder gemakkelijk je edele delen binnen dringen.

5. Scheer je schaamhaar eraf

Ook vies: schaamluis. Sinds een kale poes hebben populair is, is de schaamluis zo goed als uitgestorven. De beestjes kunnen zich niet meer nestelen op een haarloze vlakte. Lekker tegenstrijdig met nummer 4. Dus moet je het nu afscheren of niet? Keuzes, keuzes…

Ga hieronder verder
Meer op de volgende pagina