Dit is waarom je kokosolie in je koffie moet doen

Sport & gezondheid door Annelot

Moet jij ’s ochtends altijd even opstarten met een kop koffie? Dan hebben we een tip voor je. Om je brein nóg sneller op topsnelheid te laten werken, kun je namelijk een beetje kokosolie in je koffie doen. Een of twee eetlepels is volgens experts al genoeg voor een ware energieboost!

De kokosolie in je koffie zou je cognitief vermogen boosten. Je kunt je daardoor beter concentreren op de dingen die je doet. Je hebt geen tijdelijke rush meer door de cafeïne, want de energie blijft veel langer hangen. Dit zou komen door de gezonde vetten uit de kokosolie. Deze worden meteen omgezet in energie en niet eerst opgeslagen als vet. Ook vermindert het je eetlust en zit je er sneller van vol waardoor je minder snel naar ongezonde dingen grijpt.

Metabolisme

Je metabolisme wordt er ook een handje mee geholpen. Een beetje kokosolie in je koffie en je lichaam gaat meteen sneller vet verbranden. En dan hebben we het niet over een paar calorietjes. Uit onderzoek van Authority Nutrition blijkt namelijk dat mensen die deze koffie drinken, 120 calorieën meer per dag verbranden! Dat tikt lekker aan.

Lees ook: Voedingsdeskundigen: dit is het meest effectieve dieet voor gewichtsverlies