Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Voedingsdeskundigen: dit is het meest effectieve dieet voor gewichtsverlies

De kans is groot dat jij direct de koolhydraten uit je dieet gaat schrappen, als je een paar kilootjes wilt afvallen. Toch blijkt uit nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition dat dit niet de meest effectieve manier is om overtollige kilo’s kwijt te raken. Volgens deze studie kun je beter vegetarisch of veganistisch gaan eten.

Een plantaardig dieet zou volgens de voedingsdeskundigen zorgen voor een boost van je stofwisseling. Daarnaast hebben mensen die alleen granen, groentes, fruit en noten eten, minder vaak last van diabetes. Een vlees-vrij dieet blijkt zelfs twee keer zo effectief te zijn dan eentje waarbij wel elke dag een vlees gegeten wordt. De proefpersonen die vegetarisch aten verloren 2.52 kilo meer dan de niet-vegetarische lijners!

Vezels

Volgens de onderzoekers is dit te verklaren door de hoeveelheid aan vezels in plantaardige diëten. Deze menu’s bevatten namelijk meer groente, fruit en volkoren producten en daar zitten veel vezels in. Die zorgen ervoor dat vet omgezet wordt in spieren en laten de stofwisseling beter werken. Je hebt langer een verzadigd gevoel nadat je gegeten hebt en dus ook minder snel weer honger.

Zou jij vlees kunnen laten staan om af te vallen?

Lees ook: 5 ijsjes met minder calorieën dan je denkt