5 ijsjes met minder calorieën dan je denkt

Sport & gezondheid door Annelot

IJsjes horen bij de zomer. Niet alleen om een beetje af te koelen, maar ook omdat ze heel lekker zijn. En op een snikhete dag wil je ze natuurlijk het liefst de hele dag door eten. Ben jij zo iemand die zich daar stiekem best wel schuldig over kan voelen, want: summerbody? Dan hebben we hier vijf ijsjes voor je op een rijtje gezet waarvan je er makkelijk twee, drie of vijf van op een dag van kunt eten, zónder schuldgevoel.

1. Raket

Dit populaire ijsje met de smaak van ananas, framboos en sinaasappel bevat 40 Kcal. Kom maar door!

2. Festini Aarbeien

Deze ijsjes zijn eigenlijk gewoon aardbeien op een stokje en bevatten daardoor ook maar 40 Kcal per ijsje. Je werkt ook nog aan je weerstand, want het is een bommetje van vitamine C.

3. Dubbellikker

Met maar liefst 41 Kcal per ijsje kun je zonder schuldgevoel genieten van een dubbellikker. Zuig jij ook altijd net zo lang aan dit ijsje tot er één blok ijs overblijft? Wij wel!

4. Sinassplit

Ben jij ook fan van de combinatie vanille-ijs en sinaasappel? Hoe het mogelijk is weten we niet, maar die goede oude split bevat maar 65 Kcal. We like!

5. Calippo Cola

Het duurt soms even voordat hij zich laat zien, maar als hij eenmaal gedeeltelijk uit de verpakking is gedrukt kan het genieten beginnen. Met 90 Kcal kun je er stiekem ook best twee van nemen.

Lees ook: Zo maak je deze hemelse salted caramel cheesecake