Thirty-love: Zonder trainen een sixpack

Sport & gezondheid door Ilse
Voor me op de bank ligt een stapel snoertjes en blauwe banden. Ernaast een gebruiksaanwijzing met een mooie slogan: ‘zonder inspanning uw hele lichaam trainen’. Ik heb er zin in er in, een strak lijf krijgen tijdens het kijken van Penoza!
 
Eergisteren zat ik een uurtje op de bank voordat ik naar mijn afspraak moest. Ik zapte langs het ontbijtnieuws en toen dat afgelopen was, kwam ik per ongeluk op Tellsell terecht, middenin een reclame voor de trilplaat. Die herkende ik van jaren geleden. Ze beweerden toen dat je in tien minuten op zo’n apparaat hetzelfde zou bereiken als in een uur op een normaal apparaat. Dat sprak me wel aan, dus ik zocht een sportschool waar ze er een hadden. Een kwartier later stond ik in een joggingbroek in de rij voor de plaat. Er stond al een dame op met haar trainer naast haar. Ze moest door haar knieën gebogen staan met haar billen boven haar hielen. “De squat-houding”, noemde haar trainer het. Hij zette het apparaat aan en zij glimlachte. Ze bleef twee minuten in de squat staan en was daarna klaar. Haar benen en billen zagen er fantastisch uit. Ik glunderde. Nog even en ik zou ook zulke billen hebben. De billendame en haar trainer gingen naar het volgende apparaat en ik stapte de trilplaat op. Ik boog mijn knieën en eerlijk gezegd vond ik het sowieso al pittig om in die houding te staan. Toen zette ik de trilplaat aan. Binnen tien seconden was ik rood aangelopen, binnen twintig seconden gutste het zweet over mijn hele lijf en na een halve minuut viel ik ervan af. De trainer rende op me af, zette het apparaat uit en sprak me vermanend toe. “Op een trilplaat is twee minuten een serieuze workout, dat moet je opbouwen.” Ik ben nooit meer in een sportschool geweest, laat staan op een trilplaat. 
 
 
Ik wilde Tellsell dan ook bijna wegzappen, maar kon mijn ogen niet afhouden van de glimlachende zandloperfiguren. Toen veranderde het beeld en kwam het volgende product op het scherm. Ik zag een dame met een ietwat vadsig buikje op de bank zitten. Ze zapte en zuchtte. Ik voelde me betrapt, ik zat er precies zo bij. Toen pakte ze een doosje uit en deed een blauwe band om haar buik. Ze bleef lekker op de bank zitten, terwijl de band om haar buik kleine schokjes gaf die haar buikspieren trainden. Wow. Ze glimlachte erbij en dat kon ik me dat helemaal voorstellen. Buikspieren kweken terwijl je op de bank zit, wie wil dat niet? Ik zag meteen het sixpack voor me waar ik komende zomer op het strand een leuke man mee kan imponeren... zonder dat ik ervoor heb hoeven werken. Binnen 10 minuten had ik het apparaat besteld en vanmorgen werd het bezorgd. 
 
Ik zit op de bank klaar voor Penoza. Ik ben vroeg want ik moet de gebruiksaanwijzing lezen en snoertjes aansluiten. Dan doe ik de band om mijn middel, ga hoopvol achterover zitten en druk op ‘aan’. Heel even denk ik dat het inderdaad superrelaxed is, maar ik blijk nog geen intensiteit te hebben gekozen. Ik kies de laagste en zodra ik de knop indruk, voel ik de stroomstoot door mijn buik gaan. Au! Voordat ik kan bijkomen krijg ik volgende schok alweer. Au!!! Ik trek de band af en gooi hem terug in de doos. Het lijkt wel een martelwerktuig verdorie. Als ik ooit kinderen krijg, moet ik een bevalling ondergaan, maar tot die tijd kan die ervaring me gestolen worden verdorie. 
 
Dan maar geen sixpack. Dan maar niet strak in mijn bikini. Dan maar een vent die van een buikje houdt; die zijn gemiddeld toch het leukst!

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van 30-love, de roman die in november 2013 uitkomt. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.