Vrouwen met een sixpack: hot or not?

Sport & gezondheid door Joriet
Mannen met een sixpack zijn hot. Dat is een feit. Over vrouwen met een sixpack wordt nog weleens anders gedacht. Ik wil een sixpack, maar is dat sexy of is een zacht buikje mooier? 
 
Waarom ik een sixpack wil
Sit ups, crunches, planking en tuck jumps: het zijn een aantal van de oefeningen waar ik mezelf dagelijks mee martel om een sixpack te krijgen. Veel vriendinnen vragen zich af waar ik al die moeite voor doe. Simpel: omdat als ik oud en uitgelubberd ben, ik wil kunnen zeggen dat ik een sixpack had toen ik 23 was. Ik weet niet of het me ooit gaat lukken – chocolade is gewoon te verleidelijk – maar ik waag een dappere poging. 

Zo denken vrouwen

Als je een sixpack wilt, dan zul je er hard voor moeten werken. De mensen die regelmatig een sportschool bezoeken weten dat. Suus (25) zegt: “Ik vind het niet heel mooi en ik weet dat het bijna onmogelijk is. Ik vind het wel heel mooi als je ziet dat een buik getraind is, maar dus niet zoals een sixpack.” Attie (20) is het met haar eens: “Als ik denk aan een vrouwensixpack, denk ik aan een vrouw met echt een zieke sixpack. Dat vind ik niet mooi. Een getraind lichaam vind ik mooi, maar je kan ook overdrijven.” Oké, hen heb ik dus niet aan mijn kant staan,  maar hoe denken mannen hierover?
 

Mannen uit de sportschool
Ik had even een goede motivatie nodig om nog door te gaan met mijn sixpacktraining, dus ik wist precies wie ik om zijn mening moest vragen. Robert (30): “Ja, dat vind ik heul sexy! Zoals dat meisje van Bodyrock.” Hij bedoelt één van mijn favoriet trainsters Lisa-Marie. Mèn, wat zou ik graag zo’n buik als die van haar willen hebben! Maar zoals Suus al zei: dat is bijna onmogelijk, want daar moet ik ook een streng dieet voor volgen. En lekkere dingen laten staan, is absoluut niet mijn sterkste punt.

Niet alle mannen zijn fan
Al snel kom ik erachter dat niet iedere man een fan is van een echte sixpack. Ferdi (30): “Ik ben fan van sportieve vrouwen en een sixpack kan daar een resultaat van zijn. Plat is sexy, maar ik ken ook een  marathonloopster die zwaar afgetraind is. Dat is weer iets te droog. Trainen is yay, droog niet per se. Dat zie je ook terug bij de billen en borsten.” Duidelijk: een platte buik mag, als ik mijn vrouwelijke vormen dus maar niet verlies. 

In the end
Zelfs na deze gesprekken, wil ik nog steeds een sixpack. Al is het maar voor één keer in mijn leven. Toch denk ik dat ze wel een punt hebben: een afgetrainde buik is mooi, maar je moet niet op een bodybuilder gaan lijken. Dat gaat ook ten kosten van je billen en borsten en die willen we natuurlijk vrouwelijk houden. Belangrijk is dat je ook rekening houd met je voeding, om droog te trainen kun je gebruik maken van speciale meal preps bij een gespecialiseerde webshop in sportvoeding. 

Hoe denken jullie over vrouwen met een sixpack?