Waarom je deze zomer naar Malta op vakantie moet gaan

Reizen door Commerciële Redactie Ze.nl

Zoek je nog een vakantiebestemming? Je hoeft niet te kiezen tussen zon, zee, strand, cultuur en entertainment. Die droom wordt werkelijkheid op het adembenemend mooie eiland Malta. We vertellen je waarom dit klein-maar-fijne eilandje in de Middellandse Zee een plekje op je travel bucketlist verdient!

Malta is het kleine eiland nog geen 100 kilometer ten zuiden van het Italiaanse eilandje Sicilië. Je vraagt je al gauw af waar Malta nu bij hoort. Spanje? Italië? Malta hoort nergens bij. Samen met buureilanden Gozo, Comino en wat onbewoonde eilanden vormt het eiland Malta een onafhankelijk republiek.

 

Zon, zee en strand!

De zonaanbidders kunnen hier ideaal vertoeven. Van juni tot en met september is de temperatuur bijna altijd rond de 30 graden. Ook ’s avonds blijft het lekker zwoel warm. De stranden zijn spierwit en het water het blauwste blauw. Wat wil je nog meer?

malta strand

Adembenemende kusten

Malta heeft misschien wel de allermooiste kusten van Europa. Witte stranden wisselen zich af met kliffen, prachtige architectuur en steigers met honderden witte bootjes. Overal op het eiland word je omringd door fotogenieke kustlijnen.

malta kusten

Gezellige dorpjes

Alle 316 vierkante kilometers die Malta klein/groot is, lijken regelrecht van een ansichtkaart te zijn gesprongen. Overal zie je prachtige kalkstenen architectuur, sfeervolle pleintjes, knusse huisjes, smalle kronkelende steegjes en prachtige exotische bloemen.

malta dorpjes

Interessante historie

Dat zo’n klein eiland zoveel kan bieden. Ben jij naast een zonaanbidder ook een cultuursnuiver? In Malta zit je perfect! Hoofdstad Valletta staat in zijn geheel op de Unesco Werelderfgoedlijst. De gezellige stad is opgebouwd op een schiereiland en is omringd door prachtige forten en bastions. Malta heeft verder een interessante geschiedenis. Je komt ook allerlei indrukwekkende eeuwenoude tempels tegen. De meest bewonderingswaardige is de tempel van Ħaġar Qim. Fun fact: de bouwwerken zijn ouder dan de piramiden en Stonehenge!

malta valletta

Divers nachtleven

Openlucht clubs met zwembad, hippe loungebars, gezellige pubs en wijnbarren. Malta heeft het allemaal. Vanwege het compacte formaat van het eiland zit er altijd wel een leuke uitgaans-spot in de buurt. Tip: Bezoek Malta in augustus. De 15e van de maand staat in het teken van het Assumption of Mary festival. Zie foto hieronder.

malta festival

Luxe accommodaties

Elke koning(in) of beroemdheid zou zich op het eiland thuis voelen. De hotels, appartementen en gastenverblijven zijn stuk voor stuk plaatjes. Zoek je nog een vakantieadresje om compleet tot rust te komen? Verblijf op Malta met Eliza was here. Eliza kent de mooiste en unieke plekjes van het eiland. Ze tipt bijvoorbeeld Olive House, een prachtig gastenverblijf met Marokkaanse invloeden én zwembad. Het verblijf ligt in hartje Malta in het sfeervolle eeuwenoude dorpje Zebugg.

malta eliza was here

malta eliza was here

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Eliza was here en Malta.

eliza was here

 

Lees ook: 5 Google-Maps trucjes om je volgende vakantie makkerlijk te maken