Beauty / Lichaam
Lichaam

Niet kunnen slapen? Dit is dé tip om snel in slaap te vallen

Last van slapeloosheid? Niets kan zo vervelend zijn als niet vanzelf in slaap kunnen vallen. Het zou toch heerlijk zijn om altijd binnen een paar minuten in een diepe slaap te vallen? Helaas is dit lang niet voor iedereen realiteit. Naarmate de nacht voorbij kruipt kijk jij herhaaldelijk op je klok om de uren voorbij te zien gaan... Hoe frustrerend! Heb jij ook moeite met in slaap komen? Deze truc kan dé oplossing bieden.

4-7-8: de truc om in slaap te vallen

4-7-8 techniek

De zogenaamde ‘4-7-8’ techniek is ontwikkeld door Andrew Weil, een afgestudeerde dokter van de Harvard Universiteit. Volgens Andrew is het een eeuwenoud yogatrucje en kun je het op elke plaats en tijd uitproberen. Het gaat als volgt: je duwt het puntje van je tong tegen het tandvlees van je bovenkaak, net onder je tanden. Daarna adem je vier seconden in en hou je je adem zeven seconden vast. Daarna adem je acht seconden uit. Herhaal de ademtechniek vier keer. Als het goed is voel je je vanzelf slaperig worden...

Geen koude handen meer

Maar hoe werkt die techniek nu precies? Als we Andrew mogen geloven zou de 4-7-8 techniek ervoor zorgen dat je lichaam uit de vecht- of vluchtstand gaat, waardoor je lichaam echt kan ontspannen. En ontspanning is nodig om in slaap te kunnen vallen. Overigens is deze truc niet alleen goed voor een goede nachtrust, maar zou het nog meer goeds met zich meebrengen. Zo zouden er mensen zijn die de truc tweemaal daags doen en volledig af zijn van hun koude handen. Say what?! Wij gaan de 4-7-8-techniek vanavond nog proberen!

Lees ook: Afvallen zonder sporten? Dat doe je zo!