TGIF: Dieet-proof alcoholische drankjes

Eten door Laura

Feit: alcohol is zo’n beetje de grootste vijand van je dieet. Op zo’n gemiddelde zaterdagavond drink je zó 1000 tot 1500 calorieën aan bier, wijntjes of vooruit: gin tonic weg. Je begrijpt het al: je hebt je de hele week braaf aan je dieet gehouden en je verpest het in een avond. Dat is mooi kut. Niet getreurd, je moet even weten welke drankjes wel dieet-proof zijn. En wij gaan je dat natuurlijk vertellen.

Als je alcohol laat staan, zal je een stuk sneller afvallen. Uit onderzoek blijkt dat het de vetverbranding ongeveer 30% vermindert. Maar een alcoholische versnapering hier en daar moet wel kunnen. Een nieuwe baan, verjaardag of andere mijlpaal: daar hóórt gewoon een drankje bij. Van de onderstaande drankjes kun je zonder schuldgevoel genieten. Enne... alleen 18+, hè?

Champagne

Heb je iets te vieren? Maakt niet uit. ‘Champie’ is slechts 70 calorieën per glas en bevat in verhouding weinig suikers en koolhydraten. Prosecco is ook een dieetvriendelijke keuze (69 kcal).

Wodka

De Russen hebben het goed bedacht, hoor. Van wodka raak je gauw tipsy, het is laag in calorieën (72 per 35ml) en als je je een béétje koest houdt: geen hoofdpijn de volgende dag. Drink met een schijfje citroen of sinaasappel. Houd je niet van de smaak? Drink dan een wodka cola light.

Skinny Bitch

Niet bepaald de leukste naam voor een cocktail, maar dat vergeten we even. Want de 'Skinny Bitch' is wél lekker en vooral héél dieetproof. Het is de makkelijkste cocktail ooit. Schenk 35 milliliter vodka in je glas en vul aan met bruisend water. Voeg munt en schijfjes limoen toe voor een lekkere smaak.

Rode wijn

Wil je per se voor wijn gaan? Als je op je lijn wilt letten, is witte wijn geen slimme keuze. Eén glas met 100 ml inhoud bevat ongeveer 130 calorieën. Rode wijn is een betere optie. Scheelt een hoop, want hier zitten namelijk maar 80 à 85 calorieën in één glas.

Caloriearm bier

Meer een bierfan? Een lightbiertje is een verstandige keuze. Ga dan het liefst voor Amstel Bier Light (75 kcal) of Heineken Premium Light (84 kcal). Blijf weg van Warsteiner Premium Lemon, deze bevat 117 kcal.

Cheers to the freaking weekend!

Lees ook: 4 x Homemade smoothies met weinig suiker