Door hardlopen ontwikkel je skills die goed zijn voor je carrière

Lichaam door Vrouwen redactie

Dat hardlopen goed is is voor ons lichaam, dat wisten we allemaal wel. Maar wist je dat het je gelukkig maakt, je er slimmer van wordt én dat het zelfs goed is voor je carrière? Uit een onderzoek in Londen blijkt dat 400 vrouwelijke leidinggevende van mening zijn dat sport goed is voor hun carrière. Vier hardlooplessen die je verder kunnen helpen op je werk:

1. Je bent een doorzetter.
Als hardloper zullen er vaak momenten zijn dat je door moet zetten. Je kunt te maken hebben met slechte weersomstandigheden of de route is zwaarder dan gedacht. Dit is in je cariere ook het geval; er zijn vaak situaties waar je geen zin in hebt of het liefst ergens anders zou zijn, het is echter de kracht om hier mee te leren omgaan en niet op te geven. Zo bereik je het meest!

2. Je leert op je doel af gaan.
Zowel bij het hardlopen als in je carière stel je doelen voor jezelf. Het kunnen lopen van een langere afstand, binnen een bepaalde tijd finishen of op je werk beter en sneller worden in iets. Houd je doel voor ogen en maak stappen om hier te komen. Je doorzettingsvermogen kan je helpen om vervelende situaties te doorstaan in je carière.

3. Je weet wanneer je moet pieken.
Een hardloopwedstrijd vergt maandenlange voorbereiding. Op sommige dagen heb je rustdagen om je spieren te laten herstellen en op andere dagen ga je er helemaal tegenaan. Je weet voor jezelf wanneer jij moet pieken. Op je werk is het belangrijk om goed te plannen, voor te bereiden en je lichaam rust te gunnen. Op deze manier kun je het best belangrijke deadlines halen en presentaties doen.

4. Je kunt goed kijken naar de lange termijn.
Een marathon is niet iets wat je zomaar even doet. Je traint er maanden voor. Weer of geen weer, zin of geen zin, jij staat je uiterste best weer te doen buiten. Je bent moe, hebt spierpijn en doet liever iets anders. Toch heb jij je doel voor ogen en dat gevoel van finishen bij een hardloopwedstrijd geeft je de motivatie. In je carrière is het ook slim om naar de lange termijn te kijken. Alles waar je nu zo je hard voor werkt, zal zich later belonen in vast contract of een promotie bijvoorbeeld.

Een mooi lichaam, gelukkiger, slimmer én een betere carrière. Waar wachten we nog op!?

 

 

Bron, bron