Heftig: Danielle (28) had acht jaar lang de hik

Lichaam door Redactie Ze.nl

Iedereen heeft weleens de hik en iedereen weet hoe irritant dat kan zijn. Ondersteboven hangen, laten schrikken, je adem inhouden... Wat nou als dit allemaal niet helpt? Wat als je... 8 JAAR LANG de hik hebt?! Het overkwam de 28-jarige Danielle Kirkland uit Alabama.

In eerste instantie dacht Danielle niet dat er iets ernstigs aan de hand was toen zij wakker werd met de hik na een hevige avond stappen in 2008, zo vertelt ze aan Daily Mail. Terwijl Danielle bleef hopen dat de hik vanzelf zou ophouden, constateerden de artsen een half jaar later dat ze de chronische hik had, maar een oplossing ervoor konden ze haar niet bieden.

Ondertussen werd de hik een steeds groter probleem: zo werd ze uit de klas gestuurd omdat haar aanhoudende hik een storende factor was en bleek het ontmoeten van een leuke man ook een behoorlijke uitdaging met de aandoening. Danielle probeerde er van alles aan te doen: van therapieën tot specialisten - het mocht niet baten. Danielle denkt zelf dat haar hik een gevolg is van de pijnstillers die ze slikte tegen artritis en migraine. "Jarenlang was ik er verslaafd aan, totdat ik in 2008 cold turkey ermee stopte. Dat lukte, maar ik denk dat de chronische hik wel een gevolg was." 

Inmiddels heeft de verpleegkundige een oplossing gevonden in de spierverslapper tizanidine. "Het helpt echt, en ik merk het meteen als ik een dosis oversla: dan begin ik te hikken." Ze is nog altijd bang dat de chronische vorm terugkeert. "Elke keer als ik de hik krijg, raak ik in paniek en begin ik te timen hoe lang het duurt."

Lees ook: Manon (45) is pedofiel: 'Soms kom ik een mooi meisje tegen waar ik helemaal warm van word'