De 6 raarste diëten

Lichaam door Anniek
Al sinds het begin der tijd doen mensen wonderlijke dingen om een paar extra kilo's kwijt te raken. Zo kennen we al het wattendieet en het slaapdieet, maar gek is nooit gek genoeg. Hier zijn nog 6 andere bizarre diëten...
 
Koolsoepdieet
Misschien dat dit iets is voor mensen die onwijs van koolsoep houden, maar wij hebben er onze twijfels over. Tijdens dit dieet eet je alleen maar koolsoep en af en toe een beetje fruit. De koolsoep bestaat uit bouillon, kool en een aantal kruiden en groenten, zoals wortels en paprika. Je verliest veel vocht door dit dieet, maar loopt tegelijkertijd een heleboel voedingsstoffen mis. Niet zo gezond en bovendien kom je na de voorgeschreven zeven dagen weer pijlsnel aan. 
 
 
Tissuedieet
Er zijn veel mensen die dit dieet volgen, ook al is het vrij gevaarlijk. De bedoeling is dat je voor elke maaltijd een tissue eet. Deze tissue geeft je een vol gevoel zonder de calorieën, maar verteert niet. En dat is meteen het gevaarlijke aan dit dieet, want een tissue is niet gemaakt om te worden gegeten. Daarnaast kun je ondervoed raken als je te weinig eet en dat is ook niet goed. Geen aanrader dus!
 
Alcoholdieet
Tijdens dit dieet leef je op alcohol. Dat klinkt misschien leuk, maar de werkelijkheid is heel anders. Je eet namelijk een hele dag niets en gooit 's avonds een paar glazen alcohol achterover. Ook zit er een limiet aan het aantal calorieën dat je binnen mag krijgen van de alcohol. Zo zou je 131 glazen wijn, 201 shotjes of 45 glazen bier per week mogen drinken. Op een lege maag natuurlijk, dus je wordt er gegarandeerd dronken van.
 
Monodieet
Tijdens dit dieet mag je per maaltijd slechts één bepaald voedsel eten. En nee, dat mag geen fastfood zijn. Hamburgers en franse frietjes zijn dus uitgesloten en fruit en groenten worden je beste vrienden. Het idee achter dit dieet is dat je geen 'verkeerde' voedselcombinaties maakt en dat helpt je uiteindelijk met afvallen. Het lijkt ons een beetje eentonig, maar ieder z'n ding natuurlijk. 
 
 
Kleurdieet
Dit dieet is eigenlijk puur psychologisch. Je hoeft geen rare dingen naar binnen te werken en je mag ook gewoon verschillende soorten voedsel combineren. Het enige dat je hoeft te doen is een zonnebril met blauwgetinte glazen dragen tijdens het eten. Hierdoor krijgt je eten een blauw uiterlijk en wordt het minder aantrekkelijk. Of het werkt is nog maar de vraag, maar niet geschoten is altijd mis.
 
Detoxdieet
Dit dieet bevat geen echt voedsel en is daarom voor ons al geen optie. Als je deze detox volgt drink je de hele dag door water met citroensap, siroop en cayennepeper. Het stimuleert je darmen en mag daarom ook maar drie tot zeven dagen worden gevolgd. Ons lijkt het in ieder geval tien keer niets.
 
Zou jij deze diëten ooit volgen?