Dit is de reden dat je altijd honger hebt na het stappen

Eten door Mariëlle

Hoe kapot je ook bent na het uitgaan, je hebt altijd genoeg energie om de route naar huis uit te breiden met een pitstop bij de plaatselijke shoarma-tent die altijd open lijkt te zijn. Optie B is bij thuiskomst de koelkast induiken in de hoop op een vadsige snack. Waarom doen mensen dat? Waarom hebben we na het uitgaan al-tijd honger? Dat is overigens geen Nederlands cultuur-dingetje. Na een stapsessie in het buitenland is de McDonald's ook ineens heel populair. Je móet iets eten, je bent half uitgehongerd joh.

Uitgaan en drank gaan, in de meeste gevallen, hand in hand. Maar je bloedsuikerspiegel keldert naar beneden door alcohol. Jouw lichaam wil de balans terugbrengen in de bloedsuikerspiegel en wil het daarom compenseren met eten. Na het drinken van alcohol snakt jouw lichaam dus naar eten. Hoe meer je drinkt, hoe sterker dit effect zal zijn.

Een gezond lichaam heeft niet per se eten nodig om de bloedsuikerspiegel weer op pijl te krijgen. De lever moet wat harder werken, maar krijgt dit ook prima zelf voor elkaar. Het gaat allemaal wel een stuk sneller als je wat voer naar binnen drukt.

Bron, bron, bron, bron