Recept: Kokoskoekjes

Eten door Redactie Ze.nl
We hebben allemaal weleens een snackattack en áltijd een schuldgevoel achteraf. Waarom moest je ook al weer die hele reep Milka wegschransen? Stoppen met snacken is geen optie, maar kies gewoon voor een gezondere variant! 

Het kiezen van een gezonde snack is niet altijd een makkie. Wat mag wel? Wat mag niet? En wat is nou eigenlijk gezond? Kies in plaats van een caloriebom, een gezondere optie. Maak bijvoorbeeld deze lekkere kokoskoekjes! 

Wat heb je nodig? 
(12-16 koekjes)

  • 100 gr. suiker 
  • 100 gr. kokosschaafsel 
  • halve theelepel bakpoeder
  • 2 eieren (alleen het eiwit)

Hoe maak je het? 
  1. Verwam de oven voor op 175 graden.
  2. Splits de eieren zodat je alleen het eiwit overhoudt. Doe dit in een vetvrije kom. 
  3. Voeg een klein snufje zout toe en mix de eiwitten tot het schuimig wordt. Voeg het bakpoeder toe en blijf mixen voor ongeveer 2 minuten. 
  4. Voeg voorzichtig een beetje suiker toe, terwijl je blijft mixen. Afhankelijk van de sterkte van je mixer en de grootte van je eieren mix je in totaal 5-10 minuten. Het mengsel is klaar als het glanzend wit van kleur is en je er pieken van kunt maken die rechtop blijven staan. 
  5. Vouw de geraspte kokos voorzichtig door het eiwitmengsel. Gewoon roeren zorgt ervoor dat de lucht uit het eiwit verdwijnt, dus omscheppen is een betere manier. 
  6. Schep met een kleine lepel bergjes van het beslag op een bakplaat met bakpapier. Bak het ongeveer 13 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit recept is afkomstig van ons zusje Foodness.nl. Voor meer lekkere én gezonde recepten en info over gezond eten, kijk op de website van Foodness.nl.