Lifestyle / Eten
Eten

Zo lang kun je deze producten invriezen

Een van de beste uitvindingen in de wereld: de vriezer (diepvries, ijskant, vrieskast, you name it). Hoe fijn is het als je na een lange dag werken even in de vriezer kijkt en een restje van je lievelingspasta vindt? En dan nog maar te zwijgen over de voorraden ijs die dit apparaat koud houdt voor ons. Heb je je eigenlijk ooit afgevraagd hoe lang je producten echt kant bewaren in bevroren staat? We sommen het even voor je op.


Brood en toetjes
- Gebakken koekjes: 6 tot 8 maanden
- Gebakken brood: 2 tot 3 maanden
- Koekjesdeeg: 3 maanden
- Brooddeeg: 1 maand
- Gebakken taart: 6-8 maanden
- Pannenkoeken: 3 maanden
- Cheesecake: 2-3 maanden
- Muffins: 6-12 maanden


Vlees
- Lamsvlees: 9 maanden
- Varkensvlees: 4-6 maanden
- Rundervlees: 6-12 maanden
- Kip: 12 maanden
- Kalkoen: 12 maanden
- Orgaanvlees: 3 maanden
- Spek: 1 maand
- Ham: 2 maanden
- Worstjes: 1 maand
- Hotdogs: 1-2 maanden
- Kipnuggets: 2 maanden
- Hamburgers: 3 maanden
- Gebakken vlees: 2-3 maanden


Vis en schaaldieren
- Rauwe vis: 6 maanden
- Vette vis: 2-3 maanden
- Gekookte vis: 4-6 maanden
- Gerookte vis: 2 maanden
- Schaaldieren: 2-3 maanden
- Kreeft: 12 maanden
- Garnalen: 3-6 maanden
- Mosselen en oesters: 2-3 maanden


Zuivel
- Boter: 6-9 maanden
- Kaas: 6 maanden
- Ijs: 2 maanden
- Melk: 3-6 maanden
- Yoghurt: 1-2 maanden
- Eieren: 1 maand


Fruit, groenten en soep
- Citrusvruchten: 2 maanden
- Normaal fruit: 9-12 maanden
- Noten: 3 maanden
- Groenten: 8-12 maanden
- Fruitsmoothie (supermarkt): 12 maanden
- Fruitsmoothie (zelfgemaakt): 6 maanden
- Soep: 3 maanden


Overig
- Gekookte rijst: 3 maanden
- Gekookte pasta: 3 maanden
- Pizza: 1-2 maanden
- Kruiden: 12 maanden
- Kant en klaar maaltijden: 3-4 maanden


Wat kan niet in de vriezer?
- Vacuüm verpakte producten
- Eieren in schaal
- Gekookt ei
- Koffie
- Mayonaise
- Room
- Pudding
- Salade (eiersalade, tonijnsalade etc.)
- Dressing
- Vis en vlees in blik
- Ongekookte rijst en pasta
- Appels
- Meloen
- Sla
- Spruiten

You're welcome.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron