Dit herken jij vast als je een moeilijke eter bent

Eten door Sascha
Moeilijke eters horen dag in dag uit hetzelfde: “Goh ben jij wel goed opgevoed?” of “Dit lust je zeker ook weer niet?”. Herken jij je in onderstaande dingen? Dan zit het er dik in dat jij een rasechte moeilijke eter bent. Niks mis mee!

 
"Wat de boer niet kent dat vreet hij niet" wordt er vaak naar je geroepen als je iets toch echt liever niet wil proeven omdat het er niet echt appetijtelijk uitziet. Dat makkelijke eters zich vaak flink irriteren aan moeilijke eters, is misschien niet helemaal fair. Ook voor degene die niet alles lekker vinden is het namelijk niet altijd even makkelijk, en wel om de volgende redenen.


“Dit vind jij zeker niet lekker?”

Joehoe! Het is heus niet zo dat jij helemaal níks lust. Er zijn heus wel dingen die jij best lekker vindt. Helaas wordt er bij voorbaat al tegen jou gezegd dat jij het waarschijnlijk toch weer niet lekker zal vinden. Niet meteen conclusies trekken, AUB!
 
Handjevol recepten roteren
Aangezien jij weinig lekker vindt, heb jij door de jaren heen een handjevol recepten opgeslagen in een boekje. Deze recepten roteer je gewoon lekker, want iets nieuws proberen zit er voor jou niet in. Zo voorkom je die teleurstellende, mislukte recepten mooi.
 
Leren eten
Het allerergste is nog als iemand je probeert iets te leren eten en het je niet gewoon aanbiedt, maar het regelrecht het gerecht in mietert zonder dat jij hiervan op de hoogte bent. Dat kan gewoon niet! Gun een moeilijke eter de tijd. Het komt vanzelf (of niet natuurlijk).
 
Uit eten gaan
Uit eten gaan is vaak een zenuwslopende activiteit. Jij kiest hoe dan ook voor het veiligste gerecht dat er op de kaart te vinden is, maar dat biedt echt niet altijd garanties… De kans dat het vies tegenvalt, is aanzienlijk groot.
 
Het gaat niet alleen om de smaak
Nee, mensen. Het ligt heus niet alleen maar aan de smaak. Ook de textuur is een essentieel onderdeel om te bepalen of eten wel of niet lekker is. Een griesmeel pudding kan nog zo lekker van smaak zijn, maar die vieze textuur verpest het compleet. Bah!


Vermoeiend

Mensen die moeten dealen met iemand die maar weinig lust, vinden dat vaak erg vermoeiend. Maar maar weinig mensen beseffen zich dat het voor een moeilijke eter ook vaak hartstikke uitputtend is om altijd maar weer te moeten vertellen wat je allemaal wel niet lust.
 
Kookkunsten beledigen
Het is moeilijk, wanneer je weinig echt lekker vindt, iemand niet te beledigen om zijn of haar kookkunsten. Wanneer jouw bestie uren in de keuken heeft gestaan voor jullie diner voor twee en jij het met lange tanden opeet, zal zij zich flink beledigd voelen.
 
“Ik ben allergisch”
Om soms gewoon even onder dat eeuwige “dat lust ik niet” verhaal uit te komen, gooi je het ook wel eens op “ik ben daar allergisch voor”. Gek genoeg kunnen mensen een allergie beter handelen dan wanneer ze weer te horen krijgen dat iemand iets niet lekker vindt.
 
Stukjes verwijderen
Zorgvuldig verwijder jij alle stukjes die jij niet lust uit het gerecht. Jij bent er zelfs een heuse expert in geworden. Anderen die tegenover jou aan het toekijken zijn, kunnen het daarentegen allemaal iets minder waarderen…
 
“Hoe kun je dat nou niet lekker vinden?!”
Goh, mijn smaakpupillen zijn gewoon niet dezelfde smaakpupillen als die van jou. Dat kan toch? Dat ik van sporten hou, wil toch niet zeggen dat jij dan ook direct van sporten moet houden? Smaken verschillen!
 
Ben jij ook zo’n moeilijke eter?