18 tekenen dat je echt te lui voor woorden bent

Vrije tijd door Marleen_S
Je hebt luie mensen en je hebt luilakken waar een luiaard die diep in coma is verzeild, goed bij afsteekt. Ehm, akelig herkenbaar? Dan herken jij je vast en zeker ook in de volgende tekenen. En kom vooral niet van de bank af hè?

Want je bent echt het toppunt van lui als...
 
… je drie uur lang een natuurprogramma over bosherten op Discovery Channel kijkt - toch fascinerend hoe Bambi’s moeder losgaat op het alfamannetje - omdat je net niet bij de afstandsbediening kan. Die op het bijzettafeltje ligt. Naast je.
 
… je uit pure waanzin gewoon heet water naar binnen lurkt, in plaats van twee stappen te zetten naar de theedoos. - Waargebeurd verhaal hier op de redactie -
 
… je van binnen hardop juicht als een vriendin de afspraak van vanavond afzegt. Pffff, je zag er al tegenop, de deur he-le-maal uit gaan.
 


…je minstens een uur bezig bent een film te downloaden, omdat je niet twee trappen naar beneden wilt lopen om de desbetreffende dvd te pakken.
 
… je met de auto (!) naar de sportschool sjeest, omdat je laat bent, maar met de fiets er ook makkelijk in tien minuten had kunnen zijn.
 
… je besluit een kar vol online boodschappen te bestellen (en dus gerust tien euro bezorgkosten ervoor over hebt), omdat je net de pesto was vergeten mee te nemen, maar minimaal voor vijftien euro moet bestellen voordat ze het komen bezorgen.
 
… je de eerste paar seconden van een YouTube-filmpje dat maar dertig seconden duurt probeert over te slaan.
 
… je - in het kader van geen servet - de klodder curry op je wang met je frietje er vanaf haalt en 'm daarna dan gewoon opeet. Schoon is schoon toch?
 
… je schone was al twee dagen in de wasmachine ligt, omdat je geen zin hebt om de was om te hangen (en weer later moet opvouwen) en dus alles weer opnieuw moet wassen, omdat het muffig ruikt.
 
… je liever vier rondjes in de parkeergarage rijdt om het juiste plekje te vinden, dan dat je vijf meter extra moet lopen naar de ingang.
 
… je al je weekboodschappen in één keer onder je armen (zelfs in je beha zit een pakje kauwgom en een flesje chilisaus) meeneemt naar binnen met het gevaar dat bij het kleinste zuchtje wind alles naar beneden klettert. Je zou maar twee keer moeten lopen.
 


… je volle wasmand je ergste vijand is en dus maar een bikinibroekje ‘s ochtends aandoet in plaats van even een avondje al je ondergoed in één keer weg te wassen.
 
… je je lover belt om te vragen wat jullie gaan eten en wanneer het klaar is terwijl hij in de keuken staat. Nog geen drie meter verderop.
 
… je - wanneer je weer eens een keertje alleen moet eten - zo uit het plastic bakje eet en het liefst ook met je handen zodat je geen afwas hebt.
 
… je vaak niet reageert op WhatsApp'jes en mailtjes, omdat je weet dat er dan een heel gesprek op gang komt waar je dus echt even geen zin in hebt.
 
… je vijf minuten te laat ergens aan zult komen en daarom maar besluit helemaal niet meer te gaan.
 
… de enige vorm van meehelpen aan het huishouden je benen omhooghouden is als iemand gaat stofzuigen.
 
… je geen zin hebt om boodschappen te doen en dus maar tien crackers met pindakaas en hagelslag eet en uiteindelijk ook de kaas besmeert met chocopasta, omdat je honger nog steeds niet gestild is.
 
En, even heel eerlijk, heb jij bovenstaande weleens gedaan omdat je stiekem te lui was? Of ben jij niet zo lui?