Beauty / Lichaam
Lichaam

Waarom je het verkeerde ondergoed draagt tijdens je workout

Wanneer heb je voor het laatst sportondergoed gekocht? Nooit? Wij ook niet hoor, maar het schijnt dus wel heel belangrijk te zijn om speciaal ondergoed te dragen tijdens het sporten. We leggen het even uit.


Dat je veel zweet tijdens het sporten is logisch en alleen maar goed! Maar ondergoed van zijde of kant kan dit vocht niet opnemen en dus kan het nergens naartoe. En dat betekent meer kans op infecties die je liever niet wilt oplopen. Kies dus vanaf nu voor luchtige en vocht opnemende materialen zoals lycra of katoen.

Ook het model dat je kiest heeft invloed op je sportcomfort. Een string bijvoorbeeld is niet zo’n goed idee. We snappen dat je liever niet de randen van een onderbroek door je sportbroek wilt zien, maar een string zorgt tijdens het bewegen voor meer wrijving dan een gewone onderbroek en dat zorgt er weer voor dat er ongewenste bacteriën in je urinebuis komen en de kans op een blaasontsteking vergroten. Niet wat je wilt.

We snappen ook dat je liever niet je mooiste lingerie draagt tijdens het sporten, maar je kunt ook beter niet voor een oud en helemaal afgedragen geval kiezen. Als er bijvoorbeeld rafels aan zitten of het elastiek zit los dan kan dat voor huidirritatie zorgen.

Geloof ons dus maar en draag vanaf nu sportondergoed tijdens je workout. We hebben hier alvast onze favorieten voor je op een rij gezet. Klik op de afbeeldingen voor meer info en de prijs.

Bron, bron