Gratis tampons voor meisjes met weinig geld!

Lichaam door Sascha

Als het maandelijkse stoplicht weer eens op rood staat, is dat al geen pretje op zich. Maar als je die achterlijk dure tampons dan ook nog eens een gat slaan in je saldo, terwijl je totally broke bent, is het helemaal hel op aarde.

 
Meisjes die uit een gezin komen met weinig geld, durven eigenlijk geen tampons aan hun ouders te vragen. Die tampons zijn namelijk verschrikkelijk duur. Julissa Ferreras-Copeland vindt dit niet oké en steekt hier een stokje voor met een super initiatief. Wij vinden dit fantastisch!


Twee vliegen in één klap

Vanaf deze week, zullen meisjes op 25 openbare scholen in Queens en The Bronx gratis tampons vinden in de toiletten. Meer dan 11.000 studenten krijgen hierdoor toegang tot een betaalbaardere rode week van de maand. Woehoe! Stad Wethouder Julissa Ferreras-Copeland kwam met dit goede idee op de proppen. Zij is ervan overtuigd dat wanneer de zorgen over dure tampons verdwijnen, het leerproces en hun concentratieboog op pijl blijven. Twee vliegen in één klap dus!
 
Shocking hoge bedragen
In NYC komt 79 procent (wowie!) van de scholieren uit een gezin met een laag inkomen. Pretty big percentage dus! Tampons kosten gemiddeld 7 dollar en wanneer je meerdere keren op een dag je tampon verwisselt op meerdere dagen in de week worden de kosten voor al die tampons torenhoog. En dit is al helemaal shocking: een vrouw geeft gemiddeld in haar leven zo’n 18.000 dollar uit aan tampons. Holy shit!
 
Schaamte
Julissa Ferreras-Copeland zegt dat meisjes die weten dat hun mama’s moeite hebben met het betalen van de rekeningen, zich er niet comfortabel bij voelen ook nog eens om tampons te moeten vragen. Sommige meisjes blijven daarom liever thuis en doen een hele dag met één tampon. Dat is niet gezond. Wij vinden het een mooi initiatief, en staan er volledig achter. Ladies, we run the world!
 
Wat vind jij van dit initiatief voor gratis tampons?