Hoe lang duurt een affaire?

Intiem door Mariëlle

Hoe lang duurt een affaire eigenlijk? Is het een 'in the heat of the moment'-dingetje zoals een one night stand, of blijft een stomende minnaar een leven lang op je wachten en kun je hem naast je vaste relatie houden? Gleeden.com, de eerste buitenechtelijke dating site, zocht het uit en deed onderzoek onder 11500 van hun leden.

Wat begint als een nachtelijke stoeipartij in bed, kan volgens Gleeden.com blijven bij een one night stand, maar het kan ook eindigen in een relatie die jaren voortduurt. Vrouwen hebben de meeste kans op een affaire die eindigt in een meer-jaren-traject. 58% van de vrouwen die deelnam aan het onderzoek zegt dat haar affaire langer duurt(/duurde) dan een half jaar en 61% zegt zelfs dat de relatie langer duurt dan een jaar. Noem je dat dan nog steeds een affaire, of heb je dan simpelweg twee relaties? Daar staat tegenover dat bij mannen de one night stands meer in trek zijn: bij 69% van de mannelijke deelnemers duurde de affaire slechts één nacht. Is dat een goede of een slechte eigenschap? Vragen wij ons dan af.
Dat verklaart misschien dat 46% van de deelnemende mannen zegt meer dat drie verschillende minnaressen te hebben gedurende hun relatie. Vrouwen die binnen hun relatie meer dan 3 affaires hebben (gehad) worden slechts vertegenwoordigd door 39% van de deelnemende vrouwen.
Getrouwde vrouwen hebben uiteindelijk meer kans op één liefde dan getrouwde mannen. 26% van de vrouwelijke deelnemers tegenover 15% van de mannelijke deelnemers.

Hierop zegt de 'sexpert' van Gleeden.com:
"Als je denkt aan een dubbelleven dan ben je vaak al snel geneigd om te denken dat mannen dit doen, geen vrouwen. Maar dit onderzoek toont aan dat vrouwen meer kans hebben om twee relaties te onderhouden, soms zelfs voor jaren! Komt dat omdat wij zogenaamd goed kunnen multitasken? Niet echt. Of omdat we een sterk gevoel voor romantiek hebben? Niet per se. Als je alleen praat over het seksuele aspect van ontrouw leert de lover ontdekken wat hij wel en niet leuk vindt aan een vrouwenlichaam. Dat is duidelijk onmogelijk zonder tussen beiden een gevoel van intimiteit te bereiken. Waarom zou je maar één nacht met een man slapen als hij al zijn skills na tien nachten laat zien. In dat geval: waarom zou je geen affaires op korte termijn hebben? Wat uit dit onderzoek blijkt is dat vrouwen de neiging hebben pragmatisch te zijn: wanneer je de juiste partner hebt gevonden moet je er gewoon van genieten. Kortom: vrouwen maken keuzes met een reden."


Bron, bron