Waarom een koude slaapkamer beter voor je is

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Slaap jij ook liever met de verwarming hoog aan en verpakt in acht lagen kleding? Slaap je vaak slecht? Grote kans dat dit met elkaar te maken heeft. Onderzoekers van het Amerikaanse National Institute of Health zijn erachter gekomen dat het slapen in een koude slaapkamer heel veel voordelen heeft.

Slaapproblemen

Als je het warm hebt zorgt dit er vaak voor dat je rusteloos bent. In een koudere slaapkamer daarentegen, is de kans groot dat je een betere nachtrust krijgt. Ook hoge lichaamstemperaturen hebben te maken met chronische slaapproblemen, dus misschien is het toch verstandig om die kachel vanavond een paar graden lager te zetten!

Meer calorieën verbranden

Wanneer het kouder is, werkt je metabolisme aka je stofwisseling beter.Doordat het kouder is, heeft je lichaam meer energie nodig om op temperatuur te blijven. Hierdoor verbrand je automatisch meer calorieën. Slapend afvallen, we like!

Onze concentratie schijnt het beste te zijn bij een temperatuur van 16,6 graden. De kou helpt je dus niet alleen bij het beter slapen, maar je zult ook beter gaan werken. Maar of we dit nou echt de ideale gevoelstemperatuur vinden?

Anti-veroudering

Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt. Onder deze hormonen ook het antiverouderingshormoon. Dus ehh... Naast slapend afvallen ook slapend jong blijven? Wij slapen vanavond in de koelkast.

Wat denk jij? Slaap jij ook het liefst in een koude slaapkamer of kan het voor jou toch niet warm genoeg zijn?

via GIPHY