Verbazingwekkende vlokken: Nederlands ontbijt valt in de smaak

Eten door Vrouwen redactie

Amerikaanse kinderen gingen op avontuur en maakten een culturele, culinaire wereldreis. Van Polen naar Korea en van Finland naar Brazilië: Ze kregen ontbijtjes uit verschillende landen voorgeschoteld om te beseffen dat het Amerikaanse ontbijt nog niet zo spannend is. Iedere morgen cornflakes met vaak een heleboel suiker is saai, blijkt uit de video waar de reacties van de bourgondische kids op het eten te zien zijn.


Van ons ontbijt genoten de smikkelaars het meest! Daarnaast wekte het vooral verbazing op. Een reactie op de Nederlandse boterham met chocoladevlokken was: “Ik denk niet dat mijn vriendjes dit zouden mogen eten als ontbijt. Hun moeders vinden dit te ongezond, denk ik”, aldus een beduusd fijnproevertje. “Eten mensen dit echt als ontbijt?!”, lacht een blij verraste deelneemster die verwonderd naar haar bordje kijkt. De smulpapen waren onder de indruk van chocolate sprinkles tijdens de opstart van hun dag.




Daarnaast kregen de culi’s een Koreaans, Braziliaans, Fins, Vietnamees en een Pools maaltje geserveerd. Vertrokken gezichten, fijngeknepen ogen, handjes voor de mond om het eten allemaal binnen te houden, en vooral gekke bekken kwamen voorbij in de video.

Onze belangrijkste maaltijd van de dag kwam goed uit de verf. Onder de kleintjes in ieder geval…

Bron Bron Bron Bron