Recept: Wintersoep in brood

Eten door Redactie Ze.nl
Een stevig soepje gaat er altijd wel in. En nee, die haal je natuurlijk niet uit een blik (foei!), maar roer je zelf in elkaar. Lekker, gezond en je kunt er nog de hele week van genieten. Zeker met dit recept van Foodness.

 
Wat nog lekkerder is dan brood met soep? Soep in een brood. Klinkt ingewikkeld, is verrukkelijk! Kleine tip van Foodness: zorg wel dat je een stevig brood koopt, anders loopt het in de soep (knipoog).

Wat heb je nodig?

  • 1 stuk knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 500 gr wortels in stukken
  • 1 bol knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • snufje zwarte peper 
  • 3 el (soja)room of crème fraiche


 
Hoe maak je het?
  1. Pof de knoflook (ongepeld!) in een hete oven: 25 minuten op 200 graden Celsius.
  2. Breng in de tussentijd de wortel en knolselderij aan de kook in een soeppan, samen met de bouillon. Laat 15 minuten doorkoken.
  3. Check of de knoflook goed is. Het is gaar als je uit de knoflook een soort puree uit de teentjes kunt knijpen. Het is het makkelijkst om de bovenkant van de bol knoflook eraf te snijden, zodat je alle teentjes uit kunt knijpen of lepelen. Voeg de knoflookpuree toe aan de soep. Proef en breng de soep op smaak met versgemalen zwarte peper en indien nodig nog wat zout.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Je kunt soep ook pureren in een blender, maar laat hem dan eerst afkoelen! Het blenderen van hete soep zorgt voor stoomvorming, wat ervoor kan zorgen dat je blender ontploft. Slecht idee dus.
  5. Serveer de soep bijvoorbeeld in een uitgeholde bol stevig speltbrood.

Geen fan van wortel en knolselderij? Probeer dan eens deze romige vegan courgettesoep van Foodness. Om niet alleen je lepel, maar ook je vingers bij af te likken.

Eet smakelijk!