Yuk: de waarheid over fastfood

Eten door Vrouwen redactie

Af en toe is het zo fijn, zo’n superongezonde, snelle hap van de McDonalds of de Burger King. We weten allemaal dat al die junkfood slecht voor je is, maar weten we wel wat er precies in zit? Vast niet, want als we dat wisten zouden we sommige gerechten voortaan toch echt overslaan! Zie hier de fastfood maaltijden die wij in 2014 gaan ontwijken:


1. Het broodje ei van de Subway. Een onderzoeker kwam erachter dat het ei in dit broodje niet alleen bestaat uit ei, maar ook uit ‘ei mengsel’. Dit mengsel bevat onder andere glycerol, wat ook te vinden is in onder andere scheerschuim en zeep…2. De beroemde McNuggets van McDonalds. Heerlijk, maar niet als je weet hoe ze er uitzagen voordat je ze in je menu kreeg… Deze mix is gemaakt van de overgebleven restanten van kip, zo in de blender gedaan. Mjammie.3. McDonalds kan er wat van. De McRib mag er dan als-ie gaar is heerlijk uitzien, het bevroren vlees ziet er toch enigszins vreemd uit. Maar maak je maar geen zorgen, er zitten geen echte botten in.


4. Tegenwoordig serveren alle fastfoodketens ook ‘gezonde’ salades. Deze salades zijn echter niet zo gezond als je zou hopen. Om de slablaadjes vers te houden wordt er propyleenglycol overheen gegooid. Dit is in principe veilig om te eten, maar het zit ook in antivries en glijmiddel.5. McDonalds frietjes. Soms zijn ze wel héél erg lekker. Uit bovenstaande foto, genomen op 23 december in 2011 blijkt dat ze er na drie jaar nog steeds best wel oké uitzien. Kortom: tjokvol conserveringsmiddelen. Twijfelgevalletje…6. Drie jaar is echter niks vergeleken met de veertien jaar die de McDonalds hamburger het volhoudt! In 1999 werd dit heerlijke hamburgertje in iemands jaszak vergeten, maar dat is blijkbaar helemaal niet zo’n heel groot probleem. De 14 jaar oude burger ziet er nog prima uit! Hapje?


Bron