Gezonde snacks

Eten door Vrouwen redactie

Marloes is oprichtster en eigenaar van Inspiremedaily.nl. Ze vindt het belangrijk om gezond te leven zodat ze van het leven kan genieten. Haar website bevat inspiratie voor beauty, health, fun, love, spirituality en fashion. Elke maand schrijft Marloes een artikel voor Vrouwen.nl over genieten en gezond leven. Deze maand gaat het over snacks.

Marloes: "Ik eet geen suiker waardoor ik op een hele creatieve manier op zoek moet naar lekkere vervangers voor snacks bij de film, voor tussendoor of op een feestje. De volgende gezonde, suikervrije snacks zijn mijn favoriet en kun je zonder enig schuldgevoel eten."

Notenmix
Ik neem heel soms een glas witte wijn en daarbij eet ik graag iets van nootjes. Het lekkerste van wat ik mag hebben vind ik ongezouten cashewnoten in combinatie met pompoenpitten. Deze zijn gewoon te koop in de supermarkt.


Zoute popcorn
Aan zoute popcorn is geen suiker toegevoegd, hoera! Dus wanneer ik naar de film ga mag ik gewoon een bakje popcorn meenemen zonder dat ik een sugar rush krijg. Zoute popcorn is vanwege de hoeveelheid zout natuurlijk niet heel erg gezond, maar kan echt geen kwaad voor een avondje film. Ga niet voor de jumbo size maar kies dan voor de kleinste.


Honingwafels
De Hollandse stroopwafel hoef ik ook niet te missen want ik heb suikervrije spelt honingwafels ontdekt. Deze zijn van het merk Billy’s Farm en zijn te koop in gezondheidswinkels. Eén wafel bevat maar 140 kcal dus dat valt hartstikke mee.


Kaneel-appelpartjes
Appels zijn gezond en lekker, maar ze zijn nog lekkerder in combinatie met kaneel. Een lekkere snack voor tussendoor is gesneden appelpartjes in de pan aangebakken met een scheut kaneel. Een echte herfst snack!


Hummus met wortel
Wat ook erg lekker is voor een avondje film op de bank zijn wortelen gedipt in hummus. Suikervrij, een beetje pittig en het stilt de hartige craving.