Is er nog thee?

Eten door Vrouwen redactie

De sjaals komen weer tevoorschijn, 's ochtends je bed uitkomen wordt steeds moeilijker en ook de tijd van voorraden thee inslaan is weer begonnen. Tijdens een verkoudheid drinken we met z’n allen massaal kopjes kamille thee met honing en de groene thee staat als voorraad op de plank voor als we weer in een afval-mood zijn. Maar welke soorten thee zijn eigenlijk nog meer goed voor bepaalde toestanden? Lees hieronder welke thee bij welke kwaal hoort.


Wanneer je lichte koorts hebt kun je het beste kruidenthee drinken. De vlierbloesem die hierin zit laat je transpireren waardoor je de ziektebacillen sneller uit je lichaam voert en daardoor eerder geneest.

Niets is zo vervelend als een kriebelhoest. Wat helpt hiertegen is thee van zoethout.

Niet alleen koffie sleept je een vermoeiende dag door. Ook van citroenthee wordt je wakker, dit komt door de vitamine C die hierin zit.

Als je moeilijk in slaapt komt zijn kamille en linde-thee aan te raden. Drink deze theeën één uur voor het slapen gaan en je slaapt als een roosje.

Bij stress kun je het beste een mengeling maken van kamille, lindebloesem, citroen verbana en rozenblaadjes. Het is even werk, maar voor de echte stresskip is het zeker een aanrader.


Bron,bron,bron,bron,bron,bron