Dit kerstbrunch recept is eenvoudig én lekker  

Eten door Zita

De kerstdagen staan om de hoek en dat betekent dat we allerlei recepten verzamelen. Kerst draait om gezelligheid en saamhorigheid met familie of vrienden. En eten is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van de kerst. Daarom laten wij je in dit artikel een heerlijk recept zien voor een kerstbrunch.

Kerstbrunch recepten

Tijdens een brunch eet je alles wat je maar wil. Van zoete broodjes tot hartige snacks. Dat is precies wat een brunch zo leuk maakt. Voor een kerstbrunch maak je dus ook verschillende soorten recepten. Je varieert eindeloos tijdens de kerstdagen en kiest precies wat jij en je gasten lekker vinden. Om wat inspiratie op te doen, laten wij je een lekker kerstbrunch recept zien.

Recept kerstbrunch: kerstboom kaas en spinazie

Dit heerlijke kerstbrunch recept is eenvoudig om te maken en staat binnen no time op tafel. Het kerstbrunch recept is geschikt voor vegetariërs (let op, niet voor veganisten!). Deze kerstboom is gemaakt van croissantdeeg en gevuld met kaas en spinazie. Omdat je het in kleine porties scheurt, is het een ideaal recept voor een brunch. Een echt feestelijk recept voor de kerstdagen.

Dit heb je nodig:

12.5 g verse bieslook

250 g ricotta

150 g geraspte belegen kaas 50+

350 g rol croissantdeeg extra large

30 g babyspinazie

Bereiding

Verwarm als eerst de oven voor op 180 °C. Snijd vervolgens de bieslook fijn en meng het met de geraspte kaas door de ricotta. Breng dit op smaak met zout en peper. Rol daarna het croissantdeeg uit en smeer het ricottamengsel hierover. Beleg het daarna met spinazie en rol het deeg op in de breedte. Daarna snijd je het in 23 gelijke plakken van ongeveer 2,5 centimeter dik. Leg deze rollen in de vorm van een kerstboom op bakpapier op een bakplaat. Let er wel op dat je ongeveer 1 centimeter vrij houd tussen de rollen. Bak dit in 20 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.

Bron: Allerhande

Ben je op zoek naar andere lekkere kerst recepten? Kijk dan hier