De vreemdste gerechten in Europa

Eten door Vrouwen redactie

Je bent alvast gewaarschuwd voor je op vakantie gaat in het buitenland. Sommige (eet)culturen zijn namelijk echt heel anders dan je gewend bent. In Frankrijk verschijnt er al een licht kippenvelletje op onze armen zodra we door de vitrine van de eerste de beste slager gluren en een uitgerolde koeientong in het oog krijgen. Maar het kan echt nog veel erger. En je hoeft er niet eens heel ver voor te reizen. Onderstaande gerechten vind je in een aantal nabije en populaire vakantielanden. Pak er wel even een emmer bij als je een zwakke maag hebt.

Kan jouw maag deze gerechten allemaal aan? Lees dan hier hoe een Japanse chef zijn eigen klokkenspel voorschotelt aan zijn gasten.


In Engeland wordt steeds vaker een schorpioen in cocktails gedaan om deze een beetje op te spicen.


In Spanje werken ze zonder problemen en met veel genot de ballen van een stier naar binnen.


De Schotse favoriet: haggis. Dit is een schapenmaag gevuld met hart, long, lever, niervet en havermout.


De Italliaanse keuken bestaat naast pizza, pasta en de heerlijkste kazen ook uit iets bizars als madenkaas: kaas die net zo lang rijpt totdat maden zich er doorheen vreten.


In IJsland wordt vaak een giftige haai gegeten. Alle giftige stoffen trekken eruit door de vis 6-12 weken onder het zand te begraven.


De inwoners van Noorwegen vinden het lekker om een hele schapenkop leeg te peuzelen. Inderdaad, het afgehakte schapenhoofd wordt in zijn geheel bereid en ook in zijn geheel op je bordje geschoven.



Bron. Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron, bron