Liefde gaat écht door de maag

Eten door Madelon
Het klinkt als een afgezaagd spreekwoord, maar uit onderzoek blijkt dat het toch écht zo is: culinaire voorkeur speelt een grote rol bij de partnerkeuze van maarliefst 95% van de Nederlanders. Liefde gaat dus écht door de maag!

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Heinz Culinair Ketchup. 87% van alle Nederlanders blijkt het aantrekkelijk te vinden wanneer de partner of date goed kan koken en bijna tweederde valt op mensen met dezelfde culinaire voorkeuren. Conclusie: de sleutel tot liefde ligt op je bord!


Cupido in de keuken
De gouden tip voor een eerste date is om met z?n tweeën de keuken in te duiken ? samen koken wordt namelijk door bijna 80% van de singles hoog gewaardeerd! Schroom niet om nieuwe gerechten en producten uit te proberen: bijna driekwart van de Nederlanders vindt dit aantrekkelijk. Peil van tevoren wel wat je date lekker vindt, want 84% vindt het erg leuk als je zijn of haar favoriete eten in huis haalt.

Je date kan met eten dus een succes worden, maar kan hierdoor ook goed worden verknald. Dingen om te mijden tijdens je date zijn smakken (dat vindt 61%), fanatiek calorieën tellen (45%) en zeggen dat het eten van je moeder lekkerder is dan wat je eet tijdens je date (40%). Verder knapt bijna eenderde van de mannen af op vrouwen die vegetarisch of alleen biologisch eten. Meer dan een kwart van de vrouwen daarentegen moet niets hebben van mannen die alleen maar Hollandse pot eten. En ook elkaar voeren tijdens de date is volgens tweederde van de singles not done.


 
Date wat je eet
Onbewust weten we blijkbaar al dat culinaire voorkeuren een grote rol spelen bij onze partnerkeuze. Zo is 60% van de singles zeer meegaand in hun eetvoorkeuren en eet 40% op een eerste date minder dan normaal. Ook laat de helft van de ondervraagden de knoflook links liggen, hopend op de eerste zoen.

Food Flirting Event
In navolging van de resultaten uit dit onderzoek organiseerde Heinz het eerste Food Flirting Event. Single mannen bereidden hun favoriete gerecht voor ? geblinddoekte! ? single vrouwen. Alleen aan de hand van de culinaire voorkeuren en kookkunsten van de mannen, kozen de vrouwen de voor hen meest aantrekkelijke partner. En wat blijkt? Vrouwen vallen voor mannen die spannende smaakcombinaties op tafel toveren en hier met passie over kunnen vertellen.


Deelneemster Stephanie Jill Klok vertelt: ?Ik was eerst wat sceptisch. Maar gedurende de dates werd ik op basis van het gerecht en de smaken op het bord, in combinatie met de stem, erg nieuwsgierig naar de persoon. Ik houd zelf van lekker eten en wanneer iemand echt aandacht aan het gerecht besteedt, geeft dat ook de zorgzaamheid van deze persoon aan. Een culinaire match is voor mij belangrijker dan ik dacht!?

Gaat jouw liefde door de maag? Houd jij bij je partnerkeuze rekening met zijn culinaire voorkeuren?