Dieet van onze voorouders: Paleo

Eten door Vrouwen redactie

Het Paleo dieet is letterlijk het jagers-en-verzamelaars dieet. Het is gebaseerd op de voeding van onze over-over-overgrootouders die 10.000 tot 250.000 jaar geleden leefden. Volgens dit dieet mag je: vis, vlees van graseters, groenten, fruit en noten. Granen zijn verboden, net als peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suikers en geraffineerde oliën. Het idee erachter is dat ons lichaam zich nog niet evolutionair heeft aangepast aan de veranderingen in voeding die de laatste jaren en eeuwen heeft plaats gevonden. Paleo-volgers eten daarom zoals hun voorouders, omdat ze geloven dat dat soort voeding optimaal is voor het menselijk lichaam.

Ben je nieuwsgierig geworden? De lekkerste snacks die je volgens dit dieet kunt eten hebben we voor je op een rijtje gezet.


- Bloemkool popcorn, gemaakt van bloemkool gefrituurd in olijfolie.

- Prosciutto met meloen. Een ouderwets recept dat bijna in elk restaurant nog verkrijgbaar is. Ook lekker: asperges omwikkeld met prosciutto.


- Een makkelijk te maken paleo-verantwoorde snack is een eiermuffin.

- Gegrilde of gepofte zoete aardappel. Het ziet eruit als een aardappel, maar eigenlijk is het een exotische vrucht die daardoor maar weinig koolhydraten bevat en ook nog eens een stuk lekkerder is dan de gewone aardappel. Je kunt het op dezelfde manier bereiden als je gewend bent met gewone aardappels.


- Paleo-pizza bites zijn dun gesneden plakjes salami belegd met tomatensaus, paprika en champignons. In plaats van salami kun je ook courgette als pizzabodem gebruiken.

- Je kunt zelfs kipvleugeltjes eten, gemarineerd in limoen en chili.

- Boerenkoolchips die ontstaat door boerenkool bladeren in (kokos)olie te bakken.

- Gril perziken aan beide zijden in een pan als zoete snack. Ook lekker als toetje.


Bron