Lifestyle / Eten
Eten

Recept: Citroen sorbet

De zomer is officieel van start gegaan! En hoe kun je de warme temperaturen beter doorstaan dan met een lekkere coupe ijs? Haal de zomer in je huis met deze frisse citroensorbet! 

Wat heb je nodig?
(Voor 6 personen)
 • 400 ml water
 • de schil en het sap van een halve sinaasappel
 • 6 citroenen, uitgehold, bewaar het vruchtvlees en het hoedje
 • van 4 citroenen de schil en het sap
 • 250 gr. fijne kristalsuiker

Hoe maak je het?
 1. Was de citroenen en de sinaasappel goed. Rasp de schil van 4 citroenen en de sinaasappel. Pers de citroenen en sinaasappel uit.
 2. Weeg de suiker af. Doe de suiker samen met het water, rasp van de schil en de sap in een steelpan. Breng dit aan de kook. Roer het geheel goed door en kook ongeveer 4 minuten. De suiker moet volledig zijn opgelost. Draai het vuur uit en laat het mengsel afkoelen.
 3. Snijd de bovenkant en een klein stukje van de onderkant (zo blijven ze staan) van de overige citroenen. Snijd het vruchtvlees rondom in. Lepel de citroenen goed uit. Bewaar het hoedje. Zet de citroenen in de vriezer.
 4. Doe het vruchtvlees in een zeef en druk er het sap uit. Haal ook de afgekoelde siroop door de zeef.
 5. Schenk het mengsel in een ijsmachine en draai het geheel tot het sorbetijs is. Haal de citroenen uit de vriezer en vul de citroenen met het citroen sorbetijs. Doe de bovenkant erop. Zet de citroenen weg totdat je ze serveert.
   

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.