Sport-proof make-up

Lichaam door Vrouwen redactie

Ook al gaan we naar de sportschool; we willen er wel flatteus uitzien. Klotsende oksels zorgen al voor genoeg gêne. Daarom willen we niet ook nog eens een hoofd als een tomaat, of zweetlijntjes in onze foundation. En we willen ook geen mascara tot op onze knieën. We willen graag sexy zwoegen en zweten. Tja, je weet maar nooit wie je tegen het lijf loopt...

Hier lees je hoe je ook je haar sportschool-proof houdt.

1. Begin met een goede ondergrond: primer. Alle hobbeltjes en oneffenheden verdwijnen hierdoor als sneeuw voor de zon en dankzij primer blijft je make-up extra lang zitten. Dit is perfect voor tijdens zweterige activiteiten. Voor een natuurlijke look gebruik je daarna een lichte foundation of cc cream. Een zwaardere foundation zal 'uitlekken' door het zweet dat over je gezicht glijdt.

Geen uitgelopen foundation: check!

2. We willen zeker niet overkomen als een barbiepop. In de sportschool moet het allemaal zo veel mogelijk naturel lijken, dus lippenstift is uitgesloten. Maar je lippen mogen best geaccentueerd worden. Gebruik daarvoor een lip stain, zoals de chubby stick van Clinique. Het is een soort stiftje dat je lippen een natuurlijke kleur geven. Gebruik wel een lichte variant om het zo dicht mogelijk bij de natuur te houden.

Een zwoel stel lippen: check!

3. Mascara? Waterproof natuurlijk. We willen het niet in, op, of nog erger: onder onze ogen. Mocht er toch een beetje mascara de verkeerde kant op druipen en je hebt geen reinigingsdoekjes bij de hand, verwijder het dan met een stukje toiletpapier met een beetje bodylotion of zeep. Pas wel op dat het niet in je oog terechtkomt want rode ogen staan niet veel beter dan zwarte.

Geen mascara op onze kniën: check!

4. Daar sta je dan na het sporten met een perfect opgemaakt en bezweet smoeltje. Gelukkig bestaan er velletjes papier om het vet/vocht-gehate in je gezicht onder controle te houden (blotting sheets). Dep ze voorzichtig op je gezicht en het is weer tijd om te stralen. Omdat je gesport hebt heb je natuurlijke blosjes op je wangen, dus blush kun je achterwege laten.

Een stralende uitstraling na het sporten? Check!



Bron. Afbeeldingen: bron, bron