Bladerdeeg Variatie

Eten door Vrouwen redactie

Met bladerdeeg kun je alle kanten op. Dat bewijzen de recepten in dit artikel. Je kunt het verwerken in het voorgerecht of juist in het diner. Heb je minder trek, maak er dan een kleine snack mee. Zoet of zout, de keuze is aan jou. Schud die gerechten uit je mouw.

Voorgerecht: Camembert in korst

Hiervoor heb je maar weinig ingrediënten nodig:
- camembert
- bladerdeeg
- fruit (zoals druiven of appel)

Het gerecht is super simpel. De enige moeilijkheidsgraad is het in de gaten houden van de oven. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Wikkel de camembert in het bladerdeeg en laat het 18 tot 22 minuten in de oven staan. Daarna is het al klaar. Het lekkerste is het om dit gerecht te serveren met fruit zoals appel of druiven, die je in de druipende kaas kunt dopen.

taart taart


Snack: Spinazie-Feta hapjes

Ingrediënten (voor 6 personen):
300 gram bevroren spinazie
125 ml verkruimelde feta
1 eetlepel olijfolie
100 gram gehakte uien
1 theelepel gehakte dille
1 theelepel fijngemaakte knoflook
2 grote eieren
6 vellen bladerdeeg
peper en zout
cupcake bakvorm

Instructies:
Verwarm de over voor op 200 graden Celsius. Laat de ontdooide spinazie uitlekken. Vermeng de feta, knoflook, olijfolie, dille en ui met de spinazie, met je handen. Breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Klop er één ei door. Plaats elk plakje bladerdeeg in een cupcakevorm en vul het met het spinazie mengsel. Vouw het bladerdeeg dicht met de hoeken naar binnen, zoals in de afbeeldingen te zien is. Bak de hartige gebakjes 25 minuten in de over (totdat het deeg goudbruin wordt).

hartig hartig hartig hartig hartig hartig

Bron Bron