Taart Op Een Stokje

Eten door Vrouwen redactie

Stiekem willen we allemaal gewoon kunnen eten wat we willen zonder dat we daar van aankomen. Zo af en toe moet je daar dan ook gewoon even aan toe geven en gewoon eten waar je zin in hebt. Wil je nou niet meteen een hele taart naar binnen werken, dan kun je altijd nog een kleintje nemen. Op een stokje wel te verstaan.

Ze zijn niet eens zo moeilijk om te maken!
- Als je bladerdeeg ontdooid is duw je daar rondjes uit met een sjabloontje. De helft van die rondjes leg je op een bakplaat. Daarop doe je een klein beetje vulling naar keuze. Een vulling gemaakt van fijngesneden verse vruchten die je mengt met jam.
- Daarna leg je een stokje tot het midden in het rondje (net als bij een lolly) en daarop leg je weer een stukje rond deeg. Deze druk je, bij de randen, met een ander lollystokje aan.
- Nu komt er een stap en die moet je niet vergeten! Doe een beetje eiwit over het deeg zodat deze straks een mooi bruin kleurtje krijgt.
- Nu kun je de stokjes met taart bakken. In de oven op 190 graden en dan zijn ze in zo’n 12-15 gaar.

Meer tips nodig? Kijk hier of hier.

Bron