Originele Toepassingen voor Zout

Eten door Vrouwen redactie

Met zout kun je zoveel meer dan alleen je eten oppeppen! Wist je dat je zout kunt gebruiken om…

… groenten te wassen?
Als je bijvoorbeeld spinazie, rucola of boerenkool wilt wassen kun je dat heel goed doen door deze groenten in water te wassen. Maar door een snufje zout toe te voegen aan het water wordt de reinigende werking van het water nét iets groter.

… je ruiten vorstvrij te houden?
Vorst op je (auto)ruiten? Wrijf dan met een spons doordrenkt in zout water over de ruit, aan de kant waar het bevroren is. Zout water heeft een veel lagere bevriezingstemperatuur dan zoet water, waardoor er geen vorst meer zal komen.

… een vettige pan schoon te maken?
Door een beetje zout in de pan te strooien voordat je hem schoon gaat maken, wordt het meeste vet al opgenomen door het zout. Daardoor krijg jij je pan makkelijker schoon.

… overtollige bubbels te verminderen?
Nee niet in je drankje, maar in bad of in de wasbak. Als je bijvoorbeeld je handen gewassen hebt met veel zeep kan het zijn dat er nog wat bubbels in je gootsteen blijven liggen. Sprenkel er een aantal korrels zout over en de bubbels zijn weg.

… je strijkijzer schoon te maken?
Soms kan er zo’n plakkerig laagje met vlekken ontstaan op je strijkijzer. Om dit weg te halen kun je zout gebruiken. Hoe? Sprenkel wat zout over een stukje bruin bakpapier en ga hier overheen met je warme strijkijzer. Herhaal indien nodig.

… watervlekken van hout af te halen?
Natuurlijk wil je geen vlekken op je mooie houten meubels, maar soms gebeurt het toch. Heb je vlekken die veroorzaakt zijn door water, dat kringen of randen achterlaat wanneer het opdroogt? Die kun je heel makkelijk weghalen met een pasta gemaakt van zout en bakolie. Doe wat van de pasta op een spons en wrijf daarmee over de vlek. Laat dit voor een paar minuten zitten en haal het er dan weer af. Maak nu je houten meubel schoon zoals je normaal zou doen. Klaar!

Bron

Foto's