Zeebaars met Venkel en Aardappelsalade
Topkok Marco Maas bedacht een kerstrecept met zeebaars, aardappel en venkel als hoofdrolspelers. Meer van Marco's recepten bekijken? Probeer ook de aardappelravioli met paddenstoelen.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 grote aardappels
50 gram mayonaise
50 gram crème fraîche
25 gram fijngesneden bieslook
4 stukken zeebaars van 100 gram per stuk
1 stuk venkel heel fijn gesneden (gebruik een mandoline)
Verschillende, liefst verse groene kruiden
500 gram snijbonen
Bereiding
1. Snijd de aardappels in kleine blokjes. Kook deze gaar en voeg de mayonaise, bieslook en crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer koud.
2. Snijd de venkel heel fijn op bijvoorbeeld een mandoline, voeg de kruiden toe en breng op smaak met olijfolie, azijn en zout.
3. Kook de snijbonen gaar en draai ze fijn in de keukenmachine. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en vang het vocht op. Gooi het mengsel weg en breng het vocht op smaak met zout en peper.
4. Bak de zeebaars krokant op de huid in de olijfolie. Niet te lang, anders wordt de vis te droog. Hij moet zacht en glimmend aan de binnenkant zijn.
5. Presentatie: leg de koude aardappelsalade op een warm bord. Giet daaromheen het snijbonenvocht, leg op de aardappelsalade wat flinters venkel met groene kruiden en daarnaast de gebakken zeebaars.