Aardappelravioli met paddenstoelen

Eten door Vrouwen redactie

Topkok Marco Westmaas viert de herfst met een recept op de website Aardappels.nl. Het hoofdingrediënt? Aardappels, natuurlijk. Volg het recept en maak zelf deze heerlijk herfstige aardappelravioli met paddenstoelen, bouillon, zwarte quinoa en bleekselderij.

Benodigdheden (voor vier personen)
2 grote Nicola aardappels, 250 gram shiitakepaddenstoelen, 100 gram gedroogde shiitake paddenstoelen, 1 sjalot, 5 strookjes bieslook, 100 gram kippenbouillon, 1 dashi vel, 4 stengels bleekselderij, 1 bosje enoki paddenstoelen, 50 gram zwarte quinoa (gepoft)

Bereiding

1. Snijd de aardappel op een mandoline flinterdun. Steek deze uit met een stekertje in een rondje. Blancheer de aardappel kort in licht gezouten water en marineer ze in de olijfolie.

2. Hak de paddenstoelen fijn in blokjes, voeg wat bieslook toe en één gesnipperd sjalotje. Bak deze op een matig vuur aan en bindt met wat kippenbouillon.

3. Vul de aardappelplakken met deze massa.

4. Maak nu de bouillon: Zet 1 liter water op met 1 Dashi vel (Japanse keuken) 1 sjalot, 1 ui en een handje gedroogde paddenstoelen. Breng dit tegen de kook aan en laat een uurtje trekken. Zeef het mengsel daarna en breng op smaak met zout en peper.

5. De bleekselderijsalade: Snij de bleekselderij flinterdun op een mandoline en leg de flinters op ijswater zodat ze knapperig worden. Dan afgieten en marineren met olie en Chardonnay-azijn en wat Enoki paddenstoelen en wat gepofte, zwarte quinoa.

6. Verwarm de gevulde aardappelravioli licht in de oven tot hij lauwwarm is, dresseer ze dan op het bord, schenk de paddenstoelenbouillon erom heen en leg de bleekselderijsalade op de ravioli.

Eet smakelijk!