Zelfgemaakte Loempia's
Goed voor 4 vullende loempia's. Liever kleine hapjes? Halveer de vellen filodeeg en maak 8 bite size loempia's.
Ingrediënten
150 gram garnalen (verwijder de zwarte darmkanalen)
200 gram groenten (tauge, witte kool, prei, wortel)
8 vellen filodeeg
2 gedroogde pepertjes
Thaise vissaus
Knoflook
Ei
Bereiding
Snijd de groenten in fijne reepjes.
Meng 3 eetlepels vissaus met wat fijngehakte knoflook. Roerbak de groenten met de vissaus voor ongeveer twee minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog een minuutje.
![]()
Neem een vel filodeeg en bestrijk met een dun laagje van het geklutste ei. Leg er een tweede vel filodeeg bovenop, zodat je een extra sterk vel krijgt.
![]()
Leg een kwart van het groente-garnalen-mengsel op het vel filodeeg, in een rechthoekige vorm.
![]()
Vouw de zijkanten naar binnen zoals op de foto. Bestrijk de laatste punt filodeeg met ei - hiermee 'lijm' je je loempia dicht.
![]()
Herhaal de voorgaande stappen om de overige drie loempia's te maken.
![]()
Frituur in een frituurpan op 200 graden, tot de loempia's een lichte goudbruine kleur hebben.
![]()
Serveer met zoete chilisaus.
![]()
Foto's en recept door Claartje Schröder