Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Afvallen? Ruik aan een banaan

Oké: deze valt duidelijk in de categorie rare dieettips, maar volgens Amerikaans onderzoek werkt dit wel degelijk! Als je voordat je gaat eten aan een banaan (wel even pellen) ruikt, val je af. Geen banaan in huis? Dan kun je ook ruiken aan een appel of pepermuntje. 

Voor het onderzoek werden 3200 vrouwen met overgewicht gevraagd om een half jaar lang vóór iedere maaltijd aan een banaan, appel op pepermuntje te ruiken. Verder mochten ze gewoon eten zoals ze altijd deden. Wat bleek? De vrouwen vielen gemiddeld 14 (!) kilo af. Ook uit vervolgonderzoek kwam hetzelfde resultaat. Zelfs onderzoekers die niet hebben meegewerkt aan het onderzoek zien het als een veelbelovende uitkomst.

Hoe dan?
Wat hebben een banaan, appel en pepermuntje met elkaar gemeen? Eh, nou blijkbaar hebben ze allemaal dezelfde typische geur. Die wordt door de onderzoekers omschreven als ’neutrale zoete geur’. Deze geur zorgt ervoor dat je sneller een vol gevoel hebt dan wanneer je aan andere dingen ruikt. En als je sneller vol zit, eet je natuurlijk ook minder, wat weer voor gewichtsverlies zorgt.

Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar baat het niet dan schaadt het niet, toch?

Lees ook: Zo kaart je het aan als je vindt dat je partner te dik wordt