Dit zijn ze: de afvaltrends van dit moment

Lichaam door Commerciële Redactie Ze.nl

Slanke lichamen mogen dan wel de modewereld domineren, maar een rank figuur krijgen is verdraaid moeilijk. De een roept dat je koolhydraten links moet laten liggen en de ander drukt je op het hart dat uren in het ijzer hangen dé manier is. Methodes om af te vallen zijn er zat en dit zijn de trends van dit moment.

Het militairendieet

Militairen gebruiken dit dieet al meerdere jaren om zich binnen een korte tijd klaar te stomen voor hun werk. Het dieet dat is bedacht door militaire diëtisten wordt sinds korte tijd ook gevolgd door 'de gewone burger'. Het dieet zou je een gewichtsverlies van 4 tot 5 kilo per week kunnen opleveren, maar dan heb je ook echt de militaire discipline nodig. In een notendop: je eet in een week vier dagen normaal en op de andere drie dagen eet je maximaal 1000 calorieën. Het dieet bestaat uit veel ei, fruit, vlees, maar ook uit… vanille-ijs.

Het eiwitdieet

Het jojo-effect is iets wat veel mensen willen voorkomen wanneer ze een aantal kilo’s kwijt zijn. Bij het eiwitdieet kan dit effect niet optreden. Bij deze afslankmethode worden er geen nieuwe (vet)reserves aangemaakt in je lichaam, maar worden ze juist afgebroken waardoor je kilo’s verliest. Binnen 48 tot 72 na aanvang van het dieet zijn de aanwezige suikers in je lichaam op en zal je lichaam overgaan tot ververbranding. In het begin van dit dieet eet je alleen eiwitrijke maaltijden, maar naarmate het dieet vordert, ga je langzaam weer ander voedsel nuttigen.

Het paleodieet

Het paleodieet is al een aantal jaren populair, maar nog altijd wint deze manier van afslanken aan terrein. Als je dit dieet gaat volgen, ga je in principe meer eten zoals onze voorouders deden. De focus ligt op natuurlijk eten, dus voedsel wat zo min mogelijk is bewerkt. Wat je dus wel eet: vis, groentes, fruit, wortels en noten en ook wat vlees. Wat je niet mag bij dit dieet? Granen, peulvruchten, zout, geraffineerde suikers en zuivel.

Het vastendieet

Vasten als een vorm van afvallen is een dieettrend dat is overgewaaid uit Groot-Brittannië. Hoewel vasten misschien wat extreem klinkt, houdt het niet in dat je echt niets eet. Het gaat bij dit dieet om de zogenoemde 5/2 combinatie. Dat betekent dat je vijf dagen lang de benodigde calorieën binnenkrijgt en dat je daarna twee dagen slechts 500 calorieën eet.

Bart de Wever dieet

Het Bart de Wever dieet, ook wel het Pronokaldieet genoemd, is in principe een proteïnedieet. Bij dit dieet ga je echter niet in je eentje aan de slag, maar sta je onder medische begeleiding. Het dieet heeft zijn naam te danken aan Bart de Wever, Belgische voorzitter van de N-VA en sinds 1 januari 2013 de burgemeester van Antwerpen, die na het volgen van dit dieet 50 kilo lichter door het leven ging. Mocht dit dieet je aanspreken, maar zie je de medische begeleiding niet zitten? Dan kun je er ook voor kiezen om dit zelfstandig te volgen, maar het is wel raadzaam om dan de proteïnerijke producten online te kopen.