Beauty / Lichaam
Lichaam

Met dit trucje kun je zien of je bovengemiddeld geëvolueerd bent

Je lange benen heb je van je vader, je glimlach heb je van je moeder en je spieren, die heb je van je voorouders, oftewel... de aap. Door de jaren heen zijn we (gelukkig!) flink geëvolueerd, maar we hebben nog altijd spieren die voor ons niet meer nuttig zijn. Eén van die spieren is de palmaris longus, een botje in je pols. Grote kans dat je die nog hebt, maar heb je die niet? Gefeliciteerd, want dan ben je bovengemiddeld geëvolueerd.

Lees ook: Dit is waarom je kater erger wordt als je ouder wordt

Palmaris longus

Ongeveer 85 tot 90 procent van de mensen heeft nog altijd de palmaris longus in de arm zitten. Dit is een oude spier die werd gebruikt door apen die in bomen leefden. Deze spier hielp apen om van de ene tak naar de andere te slingeren. In een video van Vox wordt uitgelegd dat we deze spier niet meer nodig hebben, maar dat veel mensen 'm nog wel hebben.   

Test 't zelf

Zien of jij deze spier nog hebt, is simpel. Wat moet je doen? Leg je arm op een platte ondergrond en raak met de vingertop van je pink de vingertop van je duim aan. Zie jij aan de binnenkant van je arm, ter hoogte van je pols een spier omhoog komen? Dan behoor je tot het gros van de bevolking dat deze spier nog altijd heeft.

Heb jij ‘m niet? Gefeliciteerd, jij bent verder geëvolueerd dan de gemiddelde medemens.

Lees ook: Aardbeibenen: zo kom je van die rode puntjes op je benen af

Beeld: Fox