Mannen herkennen vrouwen die vreemdgaan

Relaties door Anniek
Ben jij in staat om iemand die vreemdgaat aan te wijzen? Blijkbaar is dat voor mannen geen probleem: zij kunnen namelijk goed inschatten of een vrouw vreemd zou gaan of niet. En nee, het heeft niets te maken met uiterlijk...
 
Uit een onderzoek van the University of Western Australia bleek dat mannen in staat zijn om een vreemdgaande vrouw aan te wijzen op basis van alleen een foto. Een groep mannen kreeg 34 foto's van vrouwen voorgelegd. Vervolgens moesten de mannen aanwijzen welke vrouwen er al eens waren vreemdgegaan en welke vrouwen trouw waren geweest aan hun partner.
 
 
Uiterlijk
In 59 procent van de gevallen wisten de mannen de vreemdgaande vrouwen aan te wijzen. Uit het onderzoek bleek dat ze hun bevindingen niet baseerden op het uiterlijk van de vrouwen. Het is nog onduidelijk waar de mannen wel naar keken om tot hun conclusie te komen, maar wij gokken dat het een onderbuikgevoel was.
 
Het is opvallend dat de mannen niet per se naar het uiterlijk van de vrouwen keken, aangezien dat wel het eerste is waar mensen naar kijken. Uit een vorig jaar gepubliceerd onderzoek bleek dat we mensen met hoge wenkbrauwen en prominente jukbeenderen eerder als betrouwbaar bestempelen. Ook werd er geconcludeerd dat mensen al weten of ze iemand betrouwbaar vinden voordat ze zich echt bewust zijn van wie die persoon is. 
 
 
Evolutie
Als we naar de evolutietheorie kijken, is het logisch dat mannen weten welke vrouw ze wel of niet kunnen vertrouwen. Mannen kunnen namelijk nooit 100 procent zeker weten of een kind van hen is. Om te voorkomen dat ze opdraaien voor de zorg van een kind van een ander, hebben mannen door de eeuwen heen een radar ontwikkeld voor vrouwen die ze niet kunnen vertrouwen. De onderzoekers voegden er echter wel aan toe dat dit niet voor alle mannen gold, aangezien de mannen niet in alle gevallen de vreemdgaande vrouw wisten aan te wijzen. 
 
Zou jij in staat zijn om vreemdgangers aan te wijzen?