10 redenen waarom je zus je grootste frenemy is

Relaties door Sabine
Van kleins af aan zitten jullie al met elkaar opgescheept. En hoe het kan weet je niet, maar jij en je zus kunnen absoluut niet met, maar ook echt niet zonder elkaar. Wij geven je 10 redenen waarom je zus je grootste frenemy is.  

Toen jij en je zus nog ukkies waren, kibbelden jullie de hele dag door. Dat was dus echt jóúw Barbie en niet die van haar. Inmiddels zijn jullie volwassen en is jullie band veel beter. Hoewel… Veel beter? Dat is grotendeels maar schijn. Je zus is namelijk een van je beste vriendinnen, maar ook een van je grootste vijanden. En dat uit zich als volgt!

Ze leent makkelijk geld van je ‘omdat je toch haar zus bent’, maar vergeet het terug te geven.

Ze is jaloers wanneer jou iets fantastisch overkomt wat zij ook graag had gewild. Een complimentje kan er dan ook niet van af.Ze laat je gerust een kwartier wachten op een afgesproken plek, maar is altijd 5 minuten te vroeg wanneer ze met een vriendin afspreekt. Het is namelijk lang niet zo erg om je zus 15 hele minuten wortel te laten schieten dan een vriendin.  

Ze leent kleding van je maar vergeet het terug te geven. “Die was toch van mij?” Yeah right…
 
Óf je krijgt het uitgeleende kledingstuk wel terug. Plus een paar vetvlekken.

Ze zegt afspraken met jou zo af als ze iets leukers kan doen. Ze ziet jou dit weekend immers weer tijdens de verjaardag van jullie moeder.

Ze vertelt gênante dingen over jou als kind of maakt gemene opwerkingen. 'Grapje toch!' voegt ze er dan met een veel te lief lachje aan toe. Ha-ha, jij kunt er niet echt om lachen.

Als jullie samen gaan shoppen loopt ze te mopperen dat het zo lang duurt in de paskamer. Maar als ze met vriendinnen gaat, is het opeens geen enkel probleem om nog even terug te gaan naar de eerste winkel.
 

 
Alles wat jij doet wordt door haar extra bekritiseerd. Van de meest simpele dingen zoals een truitje (Zou je die nu wel aandoen?) tot grotere beslissing als een nieuwe opleiding (Weet je zeker dat je dat aankunt?).

Alles lijkt een wedstrijd te zijn bij haar. Als jij iets doet, doet zij het ook. En zij presteert natuurlijk nét een tikkie beter dan jij.

En? Welke sneaky dingen doet jouw zus(je)?