Dit is de waarheid over dubbelgangers!

Lichaam door Anniek
Heb jij ooit in de supermarkt een andere vrouw aangezien voor je moeder? Of een vriendin omhelst om erachter te komen dat het een wildvreemde was? Dit is blijkbaar de reden dat je mensen soms voor iemand anders aanziet...
 
Dubbelgangers bestaan en de kans dat je er zelf eentje hebt, is ook nog redelijk groot. Dit beweert Michael Sheehan, assistent professor neurobiologie en gedrag aan Cornell University. Volgen Sheehan kunnen we het aantal dubbelgangers niet toeschrijven aan toeval, maar wel aan wiskunde en evolutie. "Er is maar een bepaalde hoeveelheid genetische diversiteit", zegt Sheehan in een interview met LiveScience. "Zie het als een kaartspel: hoe vaker je de kaarten schudt, hoe groter de kans is dat je dezelfde krijgt."
 

Genetische diversiteit
Toch is het nog niet helemaal zeker hoeveel genetische diversiteit er is. Wetenschappers hebben nog geen idee hoeveel genen een rol spelen en hoeveel combinaties er dus echt mogelijk zijn. Er zijn natuurlijk ook honderden dingen die iemand uniek maken, van de vorm van je ogen tot de kleur van je huid. Maar we kunnen dus niet uitsluiten dat je ergens op de wereld een dubbelganger hebt rondlopen. Zie je het al voor je? Loop je over straat en kom je jezelf tegen! 
 
In sommige gevallen blijken mensen zelfs (verre) familie van elkaar te zijn. Dat was ook het geval bij Anaïs Bordier en Samantha Futerman. De tweelingzussen waren kort na hun geboorte in Korea van elkaar gescheiden en groeiden apart van elkaar op. In 2012 zag Anaïs een filmpje met Samantha in de hoofdrol en ze ging op zoek naar het meisje dat zo op haar leek. Uiteindelijk vonden de twee vrouwen elkaar en wees een DNA-test uit dat ze tweelingzussen zijn. Bijzonder!
 
Heb jij jouw dubbelganger al gevonden?